Haberler

Yunanistan'da Erken Seçime Doğru

ATİNA (AA) – Yunanistan'da, Radikal Sol İttifak Partisi (SYRIZA) lideri eski BaşbakanAleksis Çipras, pazar günü yapılacak genel seçimlerdeki ikilemin ülkenin tekrar eski günlere dönüp dönmeyeceği konusu olduğunu belirtti.

ATİNA (AA) – Yunanistan'da, Radikal Sol İttifak Partisi (SYRIZA) lideri eski BaşbakanAleksis Çipras, pazar günü yapılacak genel seçimlerdeki ikilemin ülkenin tekrar eski günlere dönüp dönmeyeceği konusu olduğunu belirtti.

Çipras, Pazar günü yapılacak erken seçim öncesi başkent Atina'daki Sintagma meydanında yaptığı son konuşmada, SYRIZA hükümetinin 7 aylık iktidarı boyunca zor ekonomik koşullarda baskı ve şantajlara karşı mücadele ettiğini ifade ederek, "Bundan sonra Avrupa hiçbir zaman eski Avrupa olmayacak" dedi.

Yunanistan'daki seçimlerin sonucunun Avrupa'daki gelişmeler için de belirleyici olacağını kaydeden Çipras, "Bloklar oluştu. Bir yanda ilerici güçler, diğer yanda ise muhafazakarlar. Çarpışmalar çok ve sürekli olacak" diye konuştu.

Çipras, SYRIZA'nın, Pazartesi günü Yunan halkının iradesiyle yeniden iktidara geleceğini ve Yunanistan'ı ve Avrupa'yı değiştirmek için başlattığı çabalarını dört yıl daha sürdüreceğini söyledi.

Halkın, adalet ve haysiyet arzusunun bir parantez olamayacağını vurgulayan Çipras, "Birileri bizden, SYRIZA'dan ve sizlerden kolayca kurtulacaklarını sandı. Yanıldılar. Şimdi de tek başımıza iktidar olamayacağımızı iddia ediyorlar. Ancak halkın iradesini hesaba katmıyorlar" dedi.

Çipras, SYRIZA hükümetinin zorluklarla karşılaştığını ancak buna rağmen insani krizle ilgili yasayı parlamentodan geçirerek ve işten çıkarılanları yeniden işe alarak gerçek niyetiyle ilgili örnekler verdiğini dile getirdi.

Yunan halkının, toplumun büyük bölümünün çıkarlarını müzakere etmesi için SYRIZA'ya güvenmesi gerektiğini vurgulayan Çipras, "Pazar günü yapılacak seçimler aynı zamanda bir referandum niteliğindedir. Seçimlerdeki ikilem Yunanistan'ın geri dönüp denmeyeceği konusudur" ifadelerini kullandı.

SYRIZA lideri Çipras, Pazartesi'den sonra Yunanistan'ın başbakanı olarak Brüksel'de artık yalnız olmayacağını, Podemos'un lideri Pablo İglesias ve Sinn Fein'in lideri Gerry Adams'ın da yanında bulunacağını ve birlikte mücadele edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title