Haberler

Yunanistan'da Erken Seçim

Tatilini Tamamlayan Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis Bugün Bazı Bakanlarla Bir Araya Geldi. Görüşmenin Ardından Kabine Üyeleri, Erken Seçim Tarihini Açıklama Konusunda Temkinli Davrandı.

Tatilini tamamlayan Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis bugün bazı bakanlarla bir araya geldi. Görüşmenin ardından kabine üyeleri, erken seçim tarihini açıklama konusunda temkinli davrandı.

Tatilini tamamlayan Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'i Başbakanlık binasında bugün ilk olarak ziyaret eden Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ziyaret sonrası gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Gazetecilerin erken seçimin 16 Eylül mü yoksa 23 Eylül'de mi gerçekleştirileceği sorması üzerine Bakoyanni, "Yeni dönem için iyi bir başlangıç ümit ediyorum. Seçim tarihi ile ilgili en kısa sürede sizlere bilgi verilecek" yanıtını verdi.

Başbakan Kostas Karamanlis ile bir araya gelen ekonomi bakanı Georgios Alogouskoufis ise, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakan ile yeni ekonomik paketlerin programlanması konusunu görüştük. Seçim tarihi ile ilgili karar almak, Başbakan Karamanlis'e bağlıdır" şeklinde konuştu.

Yunanistan Kalkınma Bakanı Dimitris Souflias ise Başbakanlık binası çıkışında, "Seçim tarihini belirlemek, Başbakan Kostas Karamanlis'in iradesindedir. Ben sadece Başbakan ile Yunanistan enerji programı planlaması ile ilgili görüştüm" diye konuştu.

Yunanistan'daki erken seçim tarihinin resmi olarak açıklanması için Başbakan Kostas Karamanlis'in Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias ile bir araya gelmesi beklense de seçimin, 16 Eylül'de yapılacağı öngörülüyor.

(ES-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title