Haberler

Yunanistan'da Çocuk Ticareti İddiası

Yunanistan'da, Roman bir çiftin yanındaki açık tenli, sarı saçlı ve yeşil gözlü kız çocuğunun DNA testiyle aileye ait olmadığı, çiftin yanında 14 çocuğun daha bulunduğu belirlendi.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, Larisa kenti yakınlarındaki bir Roman kampında, 4 yaşındaki sarı saçlı, yeşil gözlü kız çocuğunun DNA testiyle yanında bulunduğu aileye ait olmadığının belirlenmesi üzerine polis, Roman çifti gözaltına aldı.

Çocuk alıkoymakla suçlanan 39 yaşındaki erkek ile 40 yaşındaki kadının, uluslararası çocuk ticaretiyle ilişkisi bulunup bulunmadığının araştırılması için İnterpol'den yardım istendi.

Yunan Polis Teşkilatı ELAS yetkilileri, Roman kampında bulunan çocuğun yaşının ve doğum yerinin tam olarak belirlenememesi nedeniyle bazı dış ülke makamlarından yardım talebinde bulunulduğunu belirtti.

Bu arada, Roman çiftin akrabası olduğunu söyleyen bir kişi katıldığı televizyon programında, çocuğun biyolojik annesinin Bulgaristanlı bir göçmen olduğunu ve bakamadığı için çocuğu 2009 yılında Roman çifte bıraktığını iddia etti.

Basına yansıyan haberlerde, kız çocuğunu yasa dışı olarak alıkoyduğu ileri sürülen Roman çiftin evinde, kendilerinin olduğunu iddia ettikleri 14 çocuk daha bulunduğu ileri sürüldü. Çiftin, çocuklar adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleriyle devlet yardımı aldığının belirlendiği kaydedildi.

Diğer yandan, olayın uluslararası basına yansıması üzerine, Başbakan Andonis Samaras'ın, Çalışma Bakanı Yannis Vruços'a çocuk koruma merkezine teslim edilen kız çocuğuna mümkün olan tüm desteğin sağlanması talimatı verdiği öğrenildi.

Larisa kenti yakınlarındaki bir Roman kampında uyuşturucu kaçakçılığı şüphesiyle yapılan aramada tespit edilen kız çocuğunun kendilerine ait olduğunu iddia eden Roman çiftin çelişkili ifadeleri üzerine soruşturma başlatılmıştı. - Atina

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title