Haberler

Yunanistan'da Büyük Şok

Yunanistan'da Olimpiyakos ve Panathinaikos Bayan Voleybol Takımları Arasında Oynanan Maçtan Önce Çıkan Olaylarda Bir Kişinin Ölmesi Ülkeyi Karıştırdı.

Yunanistan'da Olimpiyakos ve Panathinaikos bayan voleybol takımları arasında oynanan maçtan önce çıkan olaylarda bir kişinin ölmesi ülkeyi karıştırdı.

İki ezeli rakip arasında oynanan maçtan önce yaklaşık 300 holiganın karıştığı şiddet olaylarında 25 yaşında bir taraftar hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Yaşanan bu olay nedeniyle Yunanistan'da gündem bir anda 'sporda şiddet' oldu. Yunanistan Hükümeti olaylardan sonra acil olarak toplandı ve ülkede tüm spor müsabakalarını 13 Nisan'a kadar durdurdu.

Yunanistan Voleybol Federasyonu Başkanı Thanassis Beligratis, maçtan önce yetkili kurumları uyardıklarını ve bu maçta olay çıkacağını söylediklerini ifade ederek güvenlik güçlerini suçladı. Beligratis, bu maçın tehlikeli olacağı konusunda uyarıda bulunduklarını belirterek "Polis yeterince önlem alabilirdi" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis başkanlığında ve Adalet Bakanı Anastasios Papaliguras'la Kamu Düzeni Bakanı Viron Polidoras'ın da katılımıyla acil toplanan Yunanistan kabinesi, ölümle sonuçlanan olaylara cevap olarak 13 Nisan'a kadar tüm spor müsabakalarının iptal edildiğini açıkladı. Yasak 8 Nisan'daki Ortodoks Paskalyası'nı da kapsayacak. Her ne sebeple olursa olsun bu tarihte spor müsabakası yapılmayacak. Konuyla ilgili açıklamayı yapan Hükümet Sözcüsü Theodoros Roussopoulos, olayların küçük bir taraftar gurubu tarafından çıkarıldığını belirterek, "Bundan böyle ülkenin 20 ana stadyumu güvenlik kameralarıyla izlenecek ve elektronik bilet uygulamasına geçilecek. Yetkililer taraftarların nerede oturacaklarını bilecek ve sorumlular derhal tespit edilecek" dedi.

Yetkililer yıllardır Yunanistan sporunda şiddeti kökünden sökmek için önlemler almaya çalışıyor. Ancak özellikle futbol ve basketbol karşılaşmalarında şiddet olaylarının bir türlü önüne geçilemiyordu. Yunanistan'da son dönemlerde voleybol ve su topu gibi sporlarda da holiganlar arasında şiddet olayları görülmeye başlanmıştı.

1982'den beri ülkede yaşanan spor bağlantılı şiddet olaylarından 4 kişi yaşamını yitirdi. 2004 yılında ise Yunanistan'ın Arnavutluk ile yaptığı ve kaybettiği Dünya Kupası Elemeleri maçında bir Arnavut öldürülmüştü.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Atina'da 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri C Gurubu maçında Türkiye A Milli Takımı'nı ağırlayan Yunanistan'da, taraftarlar maç boyunca sahaya yabancı madde atmışlardı. Ancak bu olaylar nedeniyle Yunanistan güvenlik güçleri hiçbir işlemde bulunmamıştı.

Yunanistan'da sporda şiddet denince akla ilk gelen kulüpler hiç kuşkusuz Olimpiyakos ve Panathinaikos. Ülkenin sportif alanda her anlamda iki ezeli rakibi olan Olimpiyakos ve Panathinaikos'un başta futbol ve basketbol olmak üzere her sportif karşılaşması olay çıkması bakımından yüksek ihtimalli olarak görülüyor.

(ERS-ERS-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title