Haberler

Yunanistan'da Başörtüsü Gerginliği

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da Bir Ortaokul Öğrencisinin, Sınıfına Başörtüsüyle Girmesinin Okul Müdürünün Tepkisine Yol Açtığı Bildirildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir ortaokul öğrencisinin, sınıfına başörtüsüyle girmesinin okul müdürünün tepkisine yol açtığı bildirildi.

Yunan basını, kentin “Rendi” semtinde yer alan bir okulda meydana gelen olayda, Mısırlı olduğu öğrenilen 13 yaşındaki bir kız çocuğunun tercihinin okul müdürünce onaylanmamasının ilk örneği teşkil ettiğini, diğer öğretmenlerininse okul müdürünü eleştirerek “medeni bir ülkede bu tür davranışların yeri olmadığını söylediklerini” yazdı.

Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanı Evripidis Stilyanidis'in konuya ilişkin açıklamasında, “Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Herkesin hakları ve tercihlerine devlet tarafından saygı gösterilmelidir” ifadesini kullandığını kaydeden Yunan basını, Rodop milletvekili olduğunu hatırlatan Stilyanidis'in, “Bölgemde, Müslüman Azınlık ile Hristiyanlar özgür ve uyum içinde yaşamaktadırlar. Azınlık okulları olduğu kadar devlet okullarında da Müslüman çocuklar engelsiz biçimde, istediklerini giyme özgürlüğüne sahip olarak okumaktadırlar” diye konuştuğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title