Haberler

    Yunan Tatlısı Tarifi

    Artık evde saatlerce baklava yufkası açmakla uğraşmayacaksınız. Size vereceğimiz yunan tatlısı tarifi ile çok fazla yorulmadan baklava tadında bir tatlı hazırlayabileceksiniz. Yunan tatlısı tarifini henüz denememiş olanlar birazdan öğrenecekleri tarifi muhakkak denemeliler. İşte tadı damaklardan silinmeyecek, çıtır çıtır baklava tadında yunan tatlısı tarifi.

    Malzemeler

    5 adet baklavalık yufka

    Çekilmiş ceviz içi

    Sıvı yağ

    Muhallebisi için;

    -  4 adet Yumurta

    1 su bardağı Sıvıyağ

    1 su bardağı Şeker

    1 paket Vanilya Şekeri

    -  1 paket Kabartma Tozu

    1 avuç hindistan Cevizi

    -  2 yemek kaşığı Irmik (Grieß)

    Şerbeti için;

    3,5 su bardağı Şeker

    3,5 subardağı Su

    Minik bir parça Limon

    Yunan tatlısı nasıl yapılır?

    Tencereye şeker, su ve limon koyalım. Kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 10 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

    Bir baklava yaprağını tezgaha serelim ve üzerine hafif sıvıyağ sürelim. Sonra Ceviz serpelim. Elimizle aşağıdan başlayarak yukarı doğru büzerek gidelim.

    Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayalım ve büzdüğümüz yufkaları yerleştirelim. Diğer yufkaların hepsini aynı şekil yapıp tepsiye sıkı sıkı dizelim.

    Sos için bir kabın içine yumurta, şeker, sıvıyağ, vanilya şekeri, kabartma tozu, irmik, Hindistan cevizi koyalım ve kaşıkla karıştıralım. Sosun hepsini yufkaların üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 200ºC kızarana kadar pişirelim (30 dakika).

    Fırından çıkaralım ve 10-15 dakika sonra üzerine şerbeti dökelim. Tatlıyı soğumaya bırakalım ve servis yapalım.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title