Haberler

Yunan Tacizi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin planlı tatbikatlarından, Ege Ordu Komutanlığı'nca koordine edilen Efes-2009 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın yarın yapılacak fiili bölümü öncesinde, Yunanistan'a ait bir fırkateyn ve bir karakol botu, Türk gemilerini taciz etti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, Yunanistan'a ait bir liman savunma botunun, Foça'ya intikal halinde olan TCG Bafra'yı ve refakat ettiği konvoyu İzmir'in Çeşme ilçesi kuzeyinde, Yunanistan'a ait bir fırkateynin de TCG Fatih'i İskiri Adası batısında tahsisli sorumluluk sahasına intikal halindeyken önceki gün taciz ettiği belirtildi.

Bu arada, Yunanistan'a ait bir balıkçı teknesinin önceki gün 11.40-12.40 saatleri arasında, Yunanistan'a ait bir liman savunma botunun da önceki gün 12.30-13.20 saatleri arasında, İzmir'in Çeşme ilçesi kuzeyinde Türk karasularını ihlal ettiği kaydedildi.

Duyuruda, olayların, gerekli girişimlerde bulunulması için Dışişleri Bakanlığına bildirildiği ifade edildi.

Diğer yandan, Yunanistan'a ait F-16 ve M-2000 uçaklarının da Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında tatbikat uçuşu yapan F-16 uçaklarına 22-23 Mayıs 2009 tarihlerinde 16 kez önleme yaptığı bildirildi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title