Haberler

Yunan mahkemesinden İskeçe müftüsüne 4 ay hapis cezası

Selanik İstinaf Mahkemesi, İskeçe müftüsü Ahmet Mete'yi resmi makamı gasp etmek ve dini töreni engellemek suçlarından tecilli olmak üzere 4 ay hapis cezasına mahkum etti.

Selanik İstinaf Mahkemesi, İskeçe müftüsü Ahmet Mete'yi resmi makamı gasp etmek ve dini töreni engellemek suçlarından tecilli olmak üzere 4 ay hapis cezasına mahkum etti.

Yunanistan'da Selanik İstinaf Mahkemesi, seçilmiş İskeçe müftüsü Ahmet Mete'yi cenaze töreni ile ilgili resmi makamı gasp etmek ve dini töreni engellemek suçlarından tecilli olarak 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Müftü Mete, daha önce yargılandığı alt mahkemede 7 ay hapis cezasına çarptırılmış, karara itiraz ederek Selanik İstinaf Mahkemesine temyiz başvurusunda bulunmuştu.

İskeçe seçilmiş müftüsü Ahmet Mete, 2016 yılında Yunan ordusunda askerlik görevini yaparken kaza sonucu hayatını kaybeden bir Batı Trakyalı Yunanistan vatandaşı Türk askerin cenaze namazını kıldırmıştı. Yunanistan tarafından atanmış müftünün de bulunduğu cenazede namaz kıldırdığı gerekçesiyle Mete hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Yunanistan yönetimi, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığın müftülerini kendilerinin seçmesine karşı çıkarak resmi bir müftü atıyor. - ATİNA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Selanik 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title