Haberler

Yunan Kaptanla Ukraynalı Eski Eşinin Çocuk Davası Bursa'ya Taşındı

Yunan Kaptan ile Ukraynalı Eski Eşi Arasındaki Çocuk Paylaşımı Bursa'da Mahkemeye Taşındı. 2 Yıl Evli Kaldıktan Sonra Kendisini Terk Eden Ukraynalı Eşi ve Türk Sevgilisi Hakkında, 'Şantaj ve Tehditten Dava Açan Yunanlı Baba Emmanuil Valsamis, Davanın Sonuna Kadar Takipçisi Olacağını Söyledi. Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Duruşmaya Önümüzdeki Ay Devam Edilecek.

Yunan kaptan ile Ukraynalı eski eşi arasındaki çocuk paylaşımı Bursa'da mahkemeye taşındı. 2 yıl evli kaldıktan sonra kendisini terk eden Ukraynalı eşi ve Türk sevgilisi hakkında, 'şantaj ve tehditten dava açan Yunanlı baba Emmanuil Valsamis, davanın sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi. Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya önümüzdeki ay devam edilecek.

Yunanlı gemi kaptanı Emmanuil Valsamis (43), Ukranyalı Rimma Tchamova (35) ile internette 'chat' yaparken tanıştı. Farklı kültürlerin iki insanı Yunanlı Emmanuil ile Ukraynalı sevgilisi Rimma, arkadaşlıkları ilerleyince Yunanistan'da evlendi. Çiftin, evliliklerinin ilk yılında 'Manolis' adını verdikleri erkek bir çocuğu oldu. Rimma Tchamova, 2004 yılında oğlu Mannolis'i de yanına alarak eşini terk edip ülkesine döndü. Adeta bir dedektif gibi iz süren Yunanlı koca, eşinin yine internet aracılığıyla tanıştığı Bursalı bir Türk erkeğiyle beraber yaşadığını tespit etti. Bunun üzerine, Emmanuil Valsamis hemen Bursa'ya geldi. Eşi ve çocuğunu tekstil şirketi işleten Hakan Ç.'nin evinde bulan Emmanuil Valsamis, oğlunu geri isteyince Ukraynalı Rimma Tchamova, bunun karşılığında kocasından 200 bin EURO talep etti. İddiaya göre Rimma'nın, 'parayı vermezsen bir daha oğlunu göremezsin' diyerek şantaj yaptığı eşini, Türk sevgilisiyle birlikte tehdit ettiği de öne sürülüyor. Şantaj ve tehditlere cep telefonundan mesaj göndererek de devam ettikleri iddia edilen Rimma Tchamova ve Hakan Ç. hakkında şikayet üzerine Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İki sevgilinin tutuksuz yargılandıkları duruşma sürerken, duruşmaya katılan Hakan Ç., üzerine atılan suçlamaları reddetti. Ukraynalı Rimma'nın ülkesine döndüğünü belirten Hakan Ç., çocuğun akıbeti hakkında bilgisi olmadığını, muhtemelen Rimma'yla birlikte olabileceğini söyledi. Duruşmaya Ukraynalı Rimma katılmadı. Emmanuil Valsamis, Ukraynalı eşi ve Bursalı sevgilisinin tutuksuz yargılandığı duruşmaya katılmak üzere Türkiye'ye geldi. Yunanistan'ın Poros Adası'ndan gemi ile 5 saatte Atina'ya geçip, ardından bin 300 kilometre yol katederek Bursa'ya ulaşan Yunanlı Kaptan, avukatıyla Bursa Adliye Sarayı'nın yolunu tuttu. Emmanuil Valsamis, "6 yaşındaki oğluma kavuşacağım günü heyacanla bekliyorum. Türk yargısına güveniyorum. Oğlum için her şeye katlanırım. Ona kavuşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Oğluma kavuşursam Paris'te tatil yapacağım" dedi.

Emmanuil'in avukatı Selim Şerif ise, iki yıldır haber alamadıkları 6 yaşındaki Manolis için İnterpol'ün de devreye girdiğini söyledi. Bursa Barosu avukatlarından olan Selim Şerif, "Ukranya Adalet Bakanlığı polis tarafından ülkelerinde yapılan soruşturmada küçük Emmanuil'in orada olmadığını tespit etti. Türkiye'den çıkış yaptığı pasaport kayıtlarında da mevcut. Ama, şu anda çocuğun nerede olduğu bilinmiyor. İnterpol aracılığı ile küçük Manolis dünyanın birçok ülkesinde aranıyor. Küçüğü görenlerin emniyet yetkililerine haber vermelerini istiyoruz" diye konuştu.

(UU-MŞ-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title