Haberler

Yunan Enerji Forumu

Yunanistan Başbakanı Samaras: "Ülkemizin enerji zenginliğiyle ilgili veriler iyimser" "Yirmi yıl içinde hızlı tempoyla gelişen bir ekonominin ihtiyaçlarını karşılayabilecek enerjiyi hedefliyoruz"

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Yunanistan'ın enerji zenginliğiyle ilgili verilerin son derece iyimser olduğunu söyledi.

Samaras, Atina'da düzenlenen "Yunan Enerji Forumu"nda, ülkenin bazı yerlerinde sürdürülen hidrokarbon araştırmalarında şu ana kadar elde edilen sonuçların önemli beklentiler yarattığını belirtti.

Yunanistan'ın, sadece sahip olduğu enerji ile tüm hedefleri tutturan bir kalkınmaya sahip olabileceğini ifade eden Samaras, "Bunu bir düşünce olarak değil sahip olduğum bilgi olarak söylüyorum. Ancak tabii ki sadece enerjiye güvenmeyeceğiz. Tüm bunlar için yatırım, istikrar, ciddi planlama, Yunanistan'a güven ve samimi uygulama gerektiriyor" dedi.

Samaras, Yunanistan, Avrupa'nın enerji politikasını yeniden planladığı bir dönemde kendi enerji politikasını baştan ele aldığını vurgulayan, ülkede son iki yılda yapılan ve halen devam eden değişikliklerin uzun vadeli bir kalkınmanın ve ülkenin enerji haritasının tüm Avrupa'nın beklentilerine doğrudan etkisinin yolunu açtığını aktardı.

Enerji kaynaklarında çeşitlilik konusuna değinen Samaras, alternatif çözümlerin Avrupa'nın dışa olan bağımlılığını azaltacağını vurguladı. Başbakan Samaras, Ukrayna'daki gelişmelerin Avrupa'nın enerji güvenliği sorununu ortaya çıkardığını da ifade ederek, TAP boru hattının Hazar Denizi'nden Avrupa'ya gidecek doğalgazın alternatif şekilde taşınmasını güvence altına aldığını dile getirdi.

-"Yunanistan yeterli derecede enerji üretimine sahiptir "-

TAP boru hattının inşası ile "Yunanistan'ın ilk kez uluslararası enerji haritasına girdiğini" belirten Samaras şunları kaydetti:

"Yunanistan, yakın zamana kadar enerji konusunda açık veren bir ülkeydi. Bu da rekabet gücünün azalmasına ve enerji güvenliğinde eksikliğe yol açıyordu. Elektrik fiyatlarını düşürmeyi başardık. Doğalgaz fiyatını Avrupa ortalamasına getirdik. Daha uzun vadede düzenleyici çerçeveyi de değiştirerek Avrupa prototiplerine sahip olacağız.  Bu, rekabet gücünün artması demektir. Yunanistan, yeterli derecede enerji üretimine sahiptir ancak bu rahatlamamız için bir neden değil. Yirmi yıl içinde hızlı tempoyla gelişen bir ekonominin ihtiyaçlarını karşılayabilecek enerjiyi hedefliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title