Haberler

Yunan Başkonsolosu'ndan İş Adamlarına Vize Kolaylığı

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Georgios Katapodis,

yaşanan siyasi kırgınlıkların ticari ilişkilerin artmasıyla çözüleceğini söyledi.

Dün akşam MTSO Başkanı Bülent Koşmaz'ı ziyaret eden Başkonsolos Katapodis, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu, daha sonra odanın meclis toplantısına katıldı.

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Georgios Katapodis, Türkiye ile Yunanistan arasında geçmişten gelen siyasi kırgınlıkların olduğunu ancak iki ülke arasında artacak ticari ilişkilerle bu kötü gidişe son verilebileceğini belirterek, "2 yıldır görev sürem içerisinde 12 ilde yaptığımız çalışma ile özellikle sanayici ve iş adamlarına yönelik Schengen vize uygulamasında önemli kolaylıklar sağladık" dedi.

Her iki tarafın büyük bir ticaret hacmine sahip olduğunu anlatan Katapodis, şöyle konuştu: "Yunanistan ile Türkiye arasında ticari ilişkilerde artış sağlandı. 2006 Ocak- Aralık döneminde 2,6 milyar doları geçen bir ticaret hacmi oluştu. Yunanistan'ın 1 milyar, Türkiye'nin de 1.6 milyar dolarlık ithalatı gerçekleşti. 2005'e göre yüzde 45'lik bir artış oranına ulaşıldı. 2007 yılı ilk çeyreğinde ise iki ülke arasında yüzde 47'lik bir ihracat artışı var. Özellikle son zamanlarda bankacılık sektöründe

gelişmeler yaşadık. Yunanistan milli bankası Finansbank'a ortak oldu. Ziraat Bankası Yunanistan'da şubeler açtı."

12 ilde Ticaret ve Sanayi Odaları ile ortaklaşa vardıkları anlaşmalarla bu odalara kayıtlı iş adamlarına süresi 2 yıla varan Schengen vizesi verdiklerini anlatan Katapodis, şöyle konuştu: "Serbest dolaşıma izin verdik. Şimdi dostluğun pekiştirmesi sizin elinizde. Biz üzerimize düşeni yaptık. Aynı suları paylaşan, aynı corafyada yaşayan iki ülke arasında ticaretin artması ile dostluğumuz da böylece pekişmiş olacak."

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yaşar Coşkun, Yunanistan ile Türkiye arasında dostluğun gün geçtikçe artmaya devam ettiğini ifade etti. İki ülke arasında özellikle başta Kıbrıs ve Ege adaları olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı zaman zaman gerginlikler yaşandığını hatırlatan Coşkun, coğrafi yakınlığın yanında kültürel ortak yönlerin de bulunduğunu, dostluğun geliştirilmesi yönünde iş adamları olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

MTSO Başkanı Bülent Koşmaz ise, Avrupa Birliği (AB) sürecinde birliğe tam üye olan Yunanistan ile ticari ilişkilerin artırılmasının Türkiye için önemli olduğunu söyledi.

Başkonsolos dostu Katapodis'in 12 ilimizde yaptığı çalışma ile gerçekten iki ülkenin ticari hacminin artırılmasında önemli pay sahibi olduğunu anlatan Koşmaz, şöyle konuştu: "Bugün de Başkonsolos ünvanını aldı. Bu nedenle kendisini kutluyorum. İş adamlarımıza vize alımlarında da öncelik tanıyor. Bu olumlu adımı üyelerimize duyuracağız. Manisa ile Yunanistan arasında ticari ilişkilerin artması bizleri sevindirecek. İş adamları için schengen vizesi önemli bir gelişme."

Toplantı sonunda MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, Katapodis'e günün anısına Yağcıbedir el dokuma halısı hediye etti.

Bu arada, İtalya'da bu yıl 12.'si düzenlenen Premiobiol 2007 Ulusal Değerlendirme Fuarı'na Bintepe markasıyla katılan ve organik yağ üretimiyle Türkiye birincisi olan Caymaz Tarım firmasına MTSO ile Manisa Valiliği'nce ödül verildi. Ödülü alan Caymaz Tarım'ın sahibi Yahya Caymaz, MTSO Yönetim Kurulu tarafından da takdirname ile ödüllendirildi.

(ÖA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title