Haberler

Yunan Basını Şoku Atlatamadı

25 Mart tarihinin resmi bayram olması sebebi ile Pazar günü yayınlanmayan Yunan gazeteleri Cumartesi günü oynanan Türkiye-Yunanistan maçı için yorumlarını Pazartesi de manşetlerine de taşıdı.

Etnos Gazetesi, "Karaiskaki Stadı'nda Türkler'in merasimi" başlığıyla okuyucularına seslenirken, stat içerisinde Yunan Milli Takımı'nın çöktüğünü yazdı. Aynı gazete, tribünlerden atılan cisimler sebebi ile Yunanistan Futbol Federasyonu'nun, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından cezalandırılacağının kesin olduğunu da ifade etti. Etnos Gazetesi'nin, ikinci başlık olarak ise, "Ulusal bayram, ulusal ayıp" manşetini kullanması dikkat çekerken, teknik direktör Otto Rehhagel ve kaleci Nikopolidis'in inanılmaz hatalarının yenilginin ana unsurları olduğunu okuyucularına duyurdu.

Derby Gazetesi ise, "Bu mağlubiyet ulusal ayıp' başlığını kullandı ve Türk Milli Takımı'nın güzel oyunu ile bu galibiyeti hakkettiğini yazdı.

Sportday Gazetesi, "Trajedi" başlığını kullanarak okuyucuların hitap etti ve Yunanistan Milli Takımı'nın saha içerisinde kendisinden çok daha üstün olan Türk Milli Takımı'na haklı olarak mağlup olduğunu yazdı. Tıpkı Etnos Gazetesi gibi, Rehhagel ve Nikopolidis'in bu trajedinin en önemli unsurları olduğunu yazan gazete, asıl trajedinin ise, tribünlerde yaşanan olaylar ve sahaya atılan cisimler sebebi ile yaşandığını vurguladı.

Ta Nea Gazetesi, "hiçbir hafifletici unsur yok" başlığını kullanarak okuyucularına seslendi. Yunanistan Milli Takımı futbolcularının sahada kaybolduklarını ve oyunun kontrolünü Türk futbolculara bırakarak bu maçı açık farkla kaybettiklerini yazan Ta Nea, aynı zamanda, Yunanistan Futbol Federasyonu'nun resmi İnternet sitesi olan www.epo.gr'nin de maç sonrası Türk 'hacker'lar tarafından saldırıya uğradığını ve bu sebepten dolayı kapatıldığına yer verdi.

(MK-ERS-ERS-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title