Haberler

Yunalılar'ın Talip Olduğu Adanın Satışı Durduruldu

İzmir'in Dikili İlçesinde Bulunan Garip Adası'nın ABD'de Yaşayan Türk Sahibi, Adanın Yunanlılar Tarafından Satın Alınmak İstendiği Haberleri Üzerine Adanın Satışını Durduğunu Emlak Şirketi Aracılığıyla Duyurdu.

İzmir'in Dikili ilçesinde bulunan Garip Adası'nın ABD'de yaşayan Türk sahibi, adanın Yunanlılar tarafından satın alınmak istendiği haberleri üzerine adanın satışını durduğunu emlak şirketi aracılığıyla duyurdu.

Dünya basınında "Yunanlılar Türk adasını ticaretle ele geçirebilir" başlığıyla yer alan Dikili'deki Garip Adası'nın ABD'de yaşayan sahibi Türk işadamı Ali Dartar, emlak şirketi aracılığıyla adanın satışını durdurduğunu açıkladı. İzmir'de bulunan Estur Uluslararası Emlak Müşavirliği Limited Şirketi'nin sahibi Süleyman Eser, dünya basınında Garip Adası'nın Yunanlılar tarafından satın alınmak istenmesi iddialarının doğruyu yansıtmadığını ve kendilerine böyle bir talebin gelmediğini söyledi. 15 yıldır uluslararası düzeyde emlak işi yapan 64 yaşındaki Süleyman Eser, "Garip Adası, Amerika'da yaşayan bir müşterime ait. Adanın 1.5 yıldır, şirketimiz tarafından satılmak üzere internet sitemizde ilanları bulunmakta. Bugüne kadar birçok kişi tarafından satın alınmak istenen adaya, şu ana kadar hiçbir Yunanlı talip olmadı. Adaya Yunanlı vatandaşların talip olduğunu ben de, ada sahibi de basından öğrendi. Bizim elimizde bulunan adayı Yunanlılar'a satma gibi bir düşüncemiz olamaz. Her Türk'ün hayali zaten bir Yunan adasına sahip olmaktır. Bırakın bu adanın benim ve mülk sahibi tarafından satılmasını, kendimiz zaten böyle bir şeye müsaade etmeyiz" dedi.

Adanın Yunanlılar tarafından satın alınmak istendiği iddialarının basında çıkması üzerine adanın sahibi Ali Dartar'ın adanın satışını durdurduğunu belirten Eser, "Şirketimizde buna benzer birkaç tane daha ada ve koy var. Bunların Türk müşterilerin dışında satışının zaten yasalar gereği de mümkünatı yoktur" şeklinde konuştu.

Dünyaca ünlü tarihçi Strabon, Aginussai isimli üç küçük adadan bahsediyor. Bu adalar Kalem, Güvercin ve Garip adaları olarak biliniyor. Milattan önce 406 yılında Sparta ve Atina donanmaları bu adaların açıklarında kıyasıya savaşmış, Ege'de Alolis bölgesinde Kalem Adası civarında yüzlerce geminin battığı savaş Atina'nın zaferi ile sonuçlanmıştı.

(FH-YK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title