Haberler

Yüksekova'daki Şifalı Su Kaynağı Modern Bir Tesise Kavuşuyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesine Bağlı Altınoluk Köyü'nde Bulunan ve Halk Arasında Sarılık Hastalığına Karşı Şifalı Olduğuna İnanılan Havuz Yıkılarak, Yerine Yeni Bir Tesis Kuruluyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Altınoluk Köyü'nde bulunan ve halk arasında sarılık hastalığına karşı şifalı olduğuna inanılan havuz yıkılarak, yerine yeni bir tesis kuruluyor.

Yüksekova ilçesine 7 kilometre mesafedeki köydeki su kaynağı için vatandaşların yaptığı müracaat sonucu Hakkari Valiliği Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından tekniklere uygun bir tesis yapımına karar verildi. Ağustos ayından itibaren yapımına başlanılan şifalı su tesisini kısa bir sürede tamamlayan müteahhit Bedri Çallı, "Bu tesise önemli miktarda para harcandı. Kaymakamlık, köy muhtarı ve köy sakinleri tarafından bu tesisin korunması gerekiyor. Buraya milli servetten önemli miktarda para harcandı" dedi.

Altmış yıldan fazla bir süredir bölge halkının ve çevre illerden insanların buraya gelip şifa aradıklarını belirten köylüler, havuzun daha modern bir görünüm kazandığını belirttiler.

(SY-MET-Y)

04.11.2007 16:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title