Haberler

Yüksekova'da Yine Protesto Gösterisi

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde son birkaç gündür olduğu gibi yine akşam saatlerinde toplanan bir grup, Hatay'ın Dörtyol ve Bursa'nın İnegöl ilçelerinde Güneydoğu kökenlilerin saldırıya uğradığını ileri sürerek protesto gösterisi yaptı.

Dün öğleden sonra başlayan ve gece de devam eden gösterilerin ardından güne sakin başlayan Yüksekova'da akşam saatlerinde yine proesto gösterisi yapıldı. Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan yakşalık 100 kişi, yola barikat kurup, ateş yaktı. PKK ve Apo lehine slogan atan grup, yolu tamamen trafiğe kapattı. Olay yerine gelen polis ekibi gururubun dağılmasını istedi. Ancak, göstericeler polise taş atarak karşılkı verdi. Polis göstericileri dağıtmak için göz yaşatrıcı bomba ve tazyikli su kullandı.Göstericiler dağıldıktan kısa süre sonra yine Esentepe, Yenimahalle ve İpek Yolu'ndatoplanarak yola barikat kurup ateşler yaktı. Polisle göstericiler arasında kovalamaca akşam saatlerinde devam etti.

YÜKSEKOVA- Hakkari- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title