Haberler

Yüksekova'da "Tanıtım ve Kariyer Günleri-1" Etkinliği

Yüksekova ilçesinde, Hakkari Üniversitesince düzenlenen "Tanıtım ve Kariyer Günleri-1" programı yoğun ilgi gördü.

Yüksekova ilçesinde, Hakkari Üniversitesince düzenlenen "Tanıtım ve Kariyer Günleri-1" programı yoğun ilgi gördü.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin zemin katında düzenlenen ve öğrencilerin ilgi gösterdiği etkinlikte, öğretim üyeleri ve diğer görevliler tarafından katılımcılara, üniversite bünyesindeki fakülteler ve yüksek okullar hakkında bilgi verildi.

Öğretim Görevlisi Şafak Uz, yaptığı açıklamada, çalışmada üniversitede görevli öğretim üyeleri, görevlileri, personeller ve öğrencilerin yer aldığını söyledi.

Amaçlarının üniversitenin potansiyelini, alt ve üst yapısı ile verdiği eğitimleri Yüksekova'daki öğrencilere doğru şekilde anlatmak olduğunu aktaran Uz, "Öğrencilerin aldıkları puanları karşısında nereye gidebilecekleri, hangi üniversiteyi tercih edebilecekleri, bizim üniversitede hangi bölümlerin, programların olduğunu doğru şekilde göstermektir. İlgi çok yoğun. Öğrenciler çok ilgili. Programımız üç gün sürecek. Sabah saat 9.30'dan başlayıp akşam saat 4.30'a kadar sürüyor." dedi.

Hakkari Üniversitesi Almanca Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Melisa Sergiç de Muğla'dan üniversite okumak için geldiğini ve burada çok mutlu olduğunu belirtti.

Kentte samimi ve sıcak bir ortamın hakim olduğunu aktaran Sergiç, şöyle konuştu:

"Hocalarımız derslerimiz dışında da her konuda yardımcı oluyorlar. Hakkari'ye karşı ön yargı var. Ama içine girdikten sonra görüyor ki öğrenciler, aslında Hakkari kötü bir yer değil. Aynı şekilde üniversitemiz de öyle. Bu tanıtımı merkezde de yapmıştık. Başarılı olunca burada da düzenledik. Hakkari Üniversitesinin de iyi bir üniversite olduğunu, ön yargıyla yaklaşılmaması gerektiğini göstermek için bu programı yaptık."

12. sınıf öğrencisi Diyar Öner ise etkinliğin verimli geçtiğini ve bölümlerle ilgili bilmedikleri birçok şey öğrendiklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Selahaddin Eyyubi Yüksekova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title