Haberler

Yüksekova'da Öğrencilerin Barınma Sorunu

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, Köylerinden Gelerek Lise Eğitimlerini Tamamlamak İçin Soğuk ve Sağlıksız Evlerde Kalan Öğrencilere İlçe Kaymakamlığı Sahip Çıkarak Kaloriferli Evlere Yerleştirildi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, köylerinden gelerek lise eğitimlerini tamamlamak için soğuk ve sağlıksız evlerde kalan öğrencilere İlçe Kaymakamlığı sahip çıkarak kaloriferli evlere yerleştirildi.

İlçe merkezinde pansiyon olmadığı için kiraladıkları evlerde zorlu bir hayat süren öğrencilerin durumunu öğrenen Yüksekova Kaymakamı Celalettin Cantürk, hemen çalışma başlattı. Öğrencilerin soğuk ve sağlıksız yerde kalmalarına rağmen okumaya çalışmalarının kendilerini sevindirdiğini anlatan Kaymakam Cantürk, "Ancak onları bu halde bırakmak olmazdı. Kış mevsiminde olduğumuz için gelecek yıla kadar kendilerini şartları iyi olan daha temiz bir eve yerleştirdik. Gelecek yıl pansiyon sorunumuz olmayacak. Öğrencilerimize şimdilik elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her zaman eğitimin yanındayız" dedi.

Eğitim gördükleri Yüksekova Lisesi'ne yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan toprak bir ev kiralayıp eğitime başladıklarını söyleyen Nuran, Kevser ve Beyan Selen ile Şehriban, Kibar, Hasret ve Naim Gündüz isimli kardeşler, Kaymakam Celalettin Cantürk'ün desteğiyle hemen evlerini kaloriferli bir daireye taşıdı. Sevinçleri gözlerinden okunan kız öğrencilerden Kevser Selen, "Biz daha önce gerçekten çok zor şartlarda eğitimimizi sürdürmeye çalışıyorduk. Diğer evimiz toprak damlıydı, yakacak sorunu yaşıyorduk ve okulumuza çok uzaktı. Şimdiki evimiz hem merkezde hem de kaloriferli ve yakacak gibi bir problemimiz yok. Sularımız sürekli akıyor. Çok sıcak bir yuvaya kavuştuk. Bu eve taşınmamamız için bizlere yardımcı olan tüm yetkililere teşekkür ederim" dedi.

İlçeye bağlı Ünlüce Köyü'nden gelip lise okumak için 5 metrekarelik bir işyerinde kalan 8 erkek öğrenci de kaloriferli bir eve kavuşmanın sevincini yaşadı. İşyeri sahibinin kendilerine evi boşaltmaları yönündeki uyarıları üzerine dışarıda kalmak üzere olan öğrencilere de Yüksekova Kaymakamı Celalettin Cantürk sahip çıktı. Daha önce banyolarını kiraladıkları işyerinin içinde bulunduğu tuvalette yapmak zorunda kaldıklarını belirten öğrencilerden Necmettin Yaşar, yeni evlerinde her türlü imkana sahip olduklarını belirtti. Yaşar, "Daha önce 5 metrekarelik bir iş yerini hem mutfak hem çalışma odası hem de yatak odası olarak kullanıyorduk. Banyo sorunumuz vardı. Ev sahibi bize çıkın diyordu. Şimdi mutfağı, banyosu, tuvaleti ve 3 odası bir salonu olan bir evdeyiz. Evimiz kaloriferli ve derslerimize daha iyi konsantre olabiliyoruz" diyerek, kendilerine yardım elini uzatan Yüksekova Kaymakamı Celalettin Cantürk'e teşekkür ettiklerini belirtti.

(SY-MET-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title