Haberler

Yüksekova´Da İlköğretim Okulunun Liseye Çevrilmesine Tepki

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Atatürk İlköğretim Okulu'nun Liseye Çevrilme Kararı Alınması Üzerine Çocukları Atatürk İlköğretim Okulu'nda Okuyan Aileler Karara Tepki Gösterdi. Yaklaşık 200 Kişi Atatürk İlköğretim Okulu Bahçesinde Toplanarak, Kaymakamlığa Yürüdü. Kaymakam Üzeyir Aziz ile Görüşen Vatandaşlar Mağdur Edilmeyecekleri Sözünü Aldıktan Sonra Kaymakamlıktan Ayrıldı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Atatürk İlköğretim Okulu'nun liseye çevrilme kararı alınması üzerine çocukları Atatürk İlköğretim Okulu'nda okuyan aileler karara tepki gösterdi. Yaklaşık 200 kişi Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde toplanarak, kaymakamlığa yürüdü. Kaymakam Üzeyir Aziz ile görüşen vatandaşlar mağdur edilmeyecekleri sözünü aldıktan sonra kaymakamlıktan ayrıldı.

Yüksekovalı İş adamı Cemal Sala tarafından lise yapılması için bağışlanan arazide yapılan okul binasının yetkililerce ilköğretim okulu olarak tahsis edilmesi ve Dize Mahallesi'nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun da liseye çevrilme kararı ailelerin tepkisine neden oldu. Atatürk İlköğretim Okulu'nda okuyan çocukların aileleri çocuklarının mağdur edileceğini gerekçe göstererek okul bahçesinde toplanıp kaymakamliğa yürüdü. Yaklaşık 200 kişi kaymkamlık önünde Kaymakam Üzeyir Aziz Özeren ile görüşüp sorunlarını anlattı.

Atatürk İlköğretim Okulu'nun liseye çevrilmesini istemediklerini ve mağdur olacaklarını belirten mahalleliler, Kaymakam Özeren'den sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi. Kaymakam Özeren, okulların statüleri üzerinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalıştığını, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan statülerle ilgili kararın henüz gelmediğini söyledi. Özeren, gelecek kararın ne olursa olsun kimsenin mağdur edilmeyeceğini, gerekirse okul bütçesinden araç tahsis edilerek öğrencilerin taşınacağını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title