Haberler

Yüksekova'da Gerginlik

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Mardin Milletvekili Emine Ayna, Olaylı Hakkari Mitinginin Ardından Yüksekova İlçesinde Halka Seslendi. Emine Ayna ve Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani'yi Karşılamak İçin Yola Çıkan Kalabalık Grup Ateş Yakıp Slogan Atınca Jandarmanın Müdahalesiyle Karşılaştı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Mardin Milletvekili Emine Ayna, olaylı Hakkari mitinginin ardından Yüksekova ilçesinde halka seslendi. Emine Ayna ve Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani'yi karşılamak için yola çıkan kalabalık grup ateş yakıp slogan atınca jandarmanın müdahalesiyle karşılaştı.

Hakkari'den kalabalık araç konvoyu ile Yüksekova ilçesine hareket eden DTP heyeti, bir grup tarafından Keremağa Köprüsü mevkiinde karşılanmak istendi. Heyeti beklerken ateş yakarak slogan atan kalabalık jandarmanın müdahale etmesi sonucu araçlarına binerek Yeniköprü mevkiine gitti. Sabahın erken saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemi alan polis ve jandarma olası taşkınlıkları önledi. Bu arada Emine Ayna, Hamit Geylani ve DTP heyetini taşıyan araç konvoyu Yüksekova ilçe merkezine giriş yaptı. DTP

binasına geçen heyeti karşılayan bir grup tarafından terör örgütü PKK ve terörist Abdullah Öcalan lehine slogan atılınca polis uyarıda bulundu. DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna ve parti yöneticilerinin araya girmesiyle slogan atan grup susturuldu.

Yüksekova ilçesinde toplanan kalabalığa hitap eden DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna, "Türkiye'deki herhangi bir gencin ölümünü istemiyoruz. Onların ölümlerini durdurmak için elimizden geleni yapacağız. Bugün tüm gençleri buraya toplayan asıl neden Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümüdür" dedi. Emine Ayna, demokratik ve barışçıl çözüm yolunun iki şekilde olabileceğini belirterek, "Bunlardan biri operasyonların durdurulması diğeri ise İmralı Cezaevi'nin kapatılmasıdır" ifadesini

kullandı.

Konuşmanın ardından DTP binası önünde toplanan kalabalık sessizce dağılırken, yaklaşık 50 kişilik bir grup Kuruköy Caddesi üzerinde barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Yasa dışı slogan atan grup güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu dağıldı.

Güvenlik kuvvetleri sabahın erken saatlerinden itibaren ilçenin önemli noktalarında geniş güvenlik önlemleri alarak olası taşkınlıkları önledi. İlçe merkezinde bulunan Cengiz Topel Caddesi üzerinde polis ve jandarma ekipleri hazır bekletildi.

(SY-AKK-GS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title