Haberler

Yüksekova'da Cenaze Gerginliği

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde 23 Mart Günü Meydana Gelen Nevruz Olaylarında Ağır Yaralanan ve Kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde Dün Akşam Saatlerinde Hayatını Kaybeden Fahrettin Şedal Toprağa Verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 23 Mart günü meydana gelen Nevruz olaylarında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden Fahrettin Şedal toprağa verildi.

Bu sabah erken saatlerde ailesi tarafından hastane morgundan alınan cenaze, karayolu ile Yüksekova ilçesine getirildi. Yüksekova Haci Ubeyt Camii'nde götürülen cenaze, kılınan namazın ardından uzun bir yürüyüş korteji eşliğinde Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa getirildi.

Cenaze törenine, Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Parti Meclisi (PM ) üyesi Ferhat Tahran, eski Hakkari milletvekili Av. Esat Canan, Yüksekova Belediye Başkan Vekili Şakir Yıldız, Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Törende konuşan DTP PM üyesi Ferhat Tarhan, Yüksekova'da öldürülen Fahrettin Şedal, İkbal Yaşar ve Van'da öldürülen Zeki Erinç ile Ramazan Dal'ın "Nevruz şehitleri" olarak tarihteki yerlerini aldıklarını söyledi. Törende, DTP Yüksekova İlçe Başkanı Vahit Şahinoğlu ve Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin de birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalar ve cenaze defninin ardından Şemdinli yolundan dağılmaya başlayan kitle, ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. DTP tarafından görevlendirilen bine yakın kişi, kitlenin ilçe merkezine yürüyüşünü engellemeye çalıştı. İlçe merkezinde güvenlik mensupları resmi kurumların etrafında yoğun güvenlik önlemi alırken, slogan atan kitleye herhangi bir müdahale gerçekleştirilmedi. Şedal'ın ailesi, Mezarlık Mahallesi Eski Cami'de taziyeleri kabul etmeye başladı.

Evli ve 2'si erkek, 4'ü kız 6 çocuk babası olan Şedal'ın, geçimini kasaplık yaparak sağladığı belirtildi.

(EKİP-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title