Haberler

Yüce Divan'da 50 Yılda 17 İsim Yargılandı

Güncelleme:

Bugün 4 eski bakan için oylama yapılacak Yüce Divan'da 1964'ten bugüne kadar biri başbakan (Mesut Yılmaz) olmak üzere 16 bakan yargılandı.

Yolsuzlukla suçlanan dört eski bakanın yargılanmak üzere Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesi için yapılacak kritik oylamanın vakti geldi. Meclis Soruşturma Komisyonu'nda Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar için oy kullanılacak.

KOMİSYONDA ÜYE DAĞILIMI

15 kişilik komisyonda dokuz AKP'liye karşılık dört CHP ve bir de MHP'li vekil görev yapıyor. HDP'li üye Bengi Yıldız, Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine yayın yasağı getirilmesine tavır alarak komisyondan çekilmişti.

Mevcut üyeler şunlar:

AK Partili üyeler: Hakkı Köylü (başkan), Yılmaz Tunç (başkan vekili), Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Bilal Uçar, Yusuf Başer, Mustafa Akış, İlknur İnceöz, Ayşe Türkmenoğlu, İsmet Su

CHP'li üyeler: Rıza Türmen, Erdal Aksünger, Haluk Eyidoğan, Namık Havutça

MHP'li üyeler: Mesut Dedeoğlu

SON SÖZÜ MECLİS SÖYLEYECEK

Yüce Divan kararı çıkarsa son sözü genel kurul oylamasıyla Meclis söyleyecek. Genel kuruldaki Yüce Divan oylaması ise gizli oyla yapılacak. Meclis oylamasında Yüce Divan için salt çoğunluk gerekiyor, yani 276 oy. Bu da en az iki AKP'li vekilin Yüce Divan yönünde kullanması demek. Komisyondan Yüce Divan kararı çıkmazsa, genel kurulda oylama yapılmayacak; ancak muhalefet milletvekilleri önerge verebilecek.

50 YILDA 17 İSİM YARGILANDI

Yüce Divan'da 1964'ten bugüne kadar bir başbakan ve 16 bakan yarıgılandı. Dokuz beraat, yedi ceza çıktı. Yüce Divan'da ilk yargılananc isim, dönemin ticaret bakanı Mehmet Baydur'du. Baydur beraat etti. Son yargılanan ise Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'dı. Aydın da Yüce Divan'da beraat etti.

Yüce Divan'lık tek başbakan ise Mesut Yılmaz'dı. Yılmaz hakkındaki karar ertelendi.

Yüce Divan'lık diğer isimler, yaptıkları bakanlıklar ve verilen kararlar şöyle:

- Sosyal Güvenlik Bakanı Hilmi İşgüzar (suçlu),

- Gümrük ve Tekel Bakanı Tuncay Mataracı (suçlu),

- Bayındırlık Bakanı Şerafettin Elçi (suçlu),

- Bayındırlık Bakanı Selahattin Kılıç (beraat),

- Devlet Bakanı İsmail Özdağlar (suçlu),

- Bayındırlık ve İskan Bakanı İsmail Safa Giray (beraat),

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Cengiz Altınkaya (beraat),

- Devlet Bakanı Güneş Taner (erteleme),

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu (erteleme),

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer (erteleme),

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan (beraat),

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan (beraat),

- Devlet Bakanı Recep Önal (beraat).

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mesut Yılmaz Egemen Bağış Çağlayan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (33)

Yavuz SelimMobil-IOS:

ONLARIN SARAYDA AFFEDILDILER BILEN

25
13
yanıtYanıtla
zakirmobilWeb@haberler.com:

Eğer birazcık vicdan varsa çıkacak karar yüce divan olur. Ve cezalarını çekerler.

24
13
yanıtYanıtla
wasilyu:

9 a 5 üye sizce yargılansın kararı çıkarmı mümkün değil. farzedelim yargılansın kararı verdiler divanda suçlu bulunurlarmı oda mümkün değil. hep trübünlere oynuyorlar hep reklamlar.

23
13
yanıtYanıtla
sezgin:

millet geçim derdindeyken, haram parayla lüks hayat sürenler. zehir zıkkım olsun.

33
1
yanıtYanıtla
herkes işin içinde:

akp den 2 oy çıkmazsa bilin ki herkes işin içinde öyle bir hırsızlık yapacan ki herkes görecek ve kimse bir şey diyemicek çünkü herkes işin içinde olacak işte ben buna hırsızlık derim gerisi faso fiso haram olsun

21
11
yanıtYanıtla
ramazan:

her şeyin bir ilk i, vardır inşallah adelet yerini bulur.

17
12
yanıtYanıtla
capuculcu:

yahu siz hic gördünüzmü HIRSIZLAR HIRSIZLARA CEZA VERMESINE RAZI OLURLARMI. Bunlar tarikat- siyaset- ticaret isleri ile ugrasiyorlar memleket bu hirsizlarin umurunda mi ? bunlar yilanlardan ve ciyanlardan bunlar ekmegimize asimiza göz koyanlardan. BUNLAR ALLAHLA-DINLE ALDATANLARDAN bunlara uyan saraysoytarilarina yaziklar olsun

8
20
yanıtYanıtla
tlp:

boş işler bunlar götüren götürmüş zaten dava falan hikayee

14
13
yanıtYanıtla
İŞÇİ:

ONLAR SUÇSUZ ONLARA TEŞFİK GÜCÜ VERENLER SUÇLU HER YAPTIKLARINA MEEEEEEE DEDİLER BAKARA MAKARA DEDİLER GENE MEEEeEEEEE PEKİ SİZCE SUÇLU KİM BAKANLARMI YOKSA HALKMI. BİR KARAR VERİN

17
9
yanıtYanıtla
adalet:

türkiye de adalet anlayışına güven çok azaldı dün darbe yapanlar yargılandı bugün yolszuluk ve rüşvet çarkı çeşitli yollarla aklanıldı ama bunlar insanların gerçeği görmelerine engel değil biz kimin ne olduğunu biliyoruz elbet bugün zulüm yapanlar yarında hesanını verir

10
14
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title