Haberler

Ytü "Kuluçka Merkezi" Açıldı

Güncelleme:

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, "Bugün bin 800 akademisyenimiz üniversitemizde görev yapıyor. Bunların büyük bir kısmı da Ar-Ge alanında aktif faaliyetler içinde." dedi.

Şahin, YTÜ Davutpaşa kampüsünde açılışı yapılan Kuluçka Merkezi'ndeki törende üniversite hakkında bilgiler verdi.

Üniversitenin 1911'de kurulduğunu anımsatan Şahin, "İki devlet gördük. Ülkeye hizmet noktasında YTÜ her zaman en önde bulundu. Son 20 yılda çok hızlı bir gelişme süreci yaşadık. Bu süreçte katma değeri yüksek Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık verildi. Bugün bin 800 akademisyenimiz üniversitemizde görev yapıyor. Bunların büyük bir kısmı da Ar-Ge alanında aktif faaliyetler içinde." diye konuştu.

Şahin, üniversitenin 40 yılına tanıklık ettiğini anlatarak, bu süre zarfında birçok görevde bulunduğunu söyledi.

Üniversitede 35 bin öğrencinin eğitim aldığı bilgisini vererek, "Bu öğrencilerin 7 bini lisans üstü eğitim alıyor. 6 bin Ar-Ge elemanı faaliyet gösteriyor. Buralarda çıktı odaklı faaliyetler var. Ülkeye ve dünyaya hizmet sunmak için çıktı odaklı alanlara ağırlık veriyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından hizmete alınan Kuluçka Merkezi'ndeki alanları gezen davetliler, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kuluçka Merkezi

YTÜ Yıldız Teknopark bünyesinde yer alan merkez, teknoloji tabanlı yenilikçi iş fikirlerine sahip ve bu fikirleri bir projeye dönüştürebilen girişimcilerin tüm ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyor.

Türkiye'nin girişimcilik eko-sisteminin tüm paydaşlarına ev sahipliği yapacak merkez, bu alanda Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğine sahip.

İnovatif fikir sahibi olan girişimcilere iş fikri aşamasından şirketleşmeye, ticarileşmeden yatırım almaya kadar olan süreçte ofis, altyapı, atölye, laboratuvar, eğitim ve mentörlük hizmetlerini sunan kuluçka ve hızlandırma programı, mevcut durumda 90'dan fazla girişimci yenilikçi iş fikrini hayata geçirmeye çalışıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title