Haberler

YTB'den kardeş topluluklara "Gelecek Nesil Akademisi"

Güncelleme:

YTB'den kardeş topluluklara "Gelecek Nesil Akademisi" YTB'den yabancı gençlere " Gelecek Nesil Akademisi'ANKARA - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığıtarafından 'Gelecek Nesil Akademisi' programı düzenlendi.

YTB'den kardeş topluluklara "Gelecek Nesil Akademisi"

YTB'den yabancı gençlere " Gelecek Nesil Akademisi'

ANKARA - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığıtarafından 'Gelecek Nesil Akademisi' programı düzenlendi.

YTB tarafından kardeş topluluklara mensup gençlerin yaşadıkları ülkelerin sosyal ve kültürel yaşamına aktif olarak katılımlarını sağlamak amacıyla 'Gelecek Nesil Akademisi' programı düzenlendi. Gelecek Nesil Akademisi; kardeş topluluklara mensup gençlerin yaşadıkları ülkelerin sosyal, kültürel yaşamına aktif olarak katılabilmeleri, kazandıkları bilgi ve yetkinliklerini hem yaşadıkları ülkeler hem de anavatanları için kullanabilmeleri, genç kuşakların doğru yönlendirilmesi ve bilgi birimlerinin arttırılması ile yakından ilgili. YTB Başkanı Abdullah Eren burada bir konuşma yaparak, 'Gelecek Nesil Akademisi'nin önemine vurgu yaptı.

"Akademi'de Türkiye'nin yakın tarihine bakıp bizim ülkemizle bağlantısı var mı onları öğreneceğiz"

'Gelecek Nesil ' programı kendilerine faydalı olduklarını ifade eden Mohammed Ben Ayub, "Gelecek nesil nasıl olacak diye konuşuyoruz. Eski tarihleri anlatıp, kendimiz hakkında bilgiler alıyoruz. Biz önce tarihi bileceğiz sonra kendimizi biliriz. Biz tarihimizi bilirsek, geleceği daha iyi anlatır ve biliriz. Biz tarihleri anlamaya çalışıyoruz. Başka ülkelerde hangi sorunlar var onlar hakkında konuşuyoruz. Daha sonrasında biz Türkiye'nin tarihine bakıp, bizimle bağlantısı var mı onları öğreneceğiz. Bizim için çok faydalı bir akademi olacaktır" dedi.

16 - 24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan programa 210 kişi başvuru yaptı. Katılımcılar hepsi lisans mezunu olup ağırlıklı olarak sosyal bilimler alanında eğitim almış kişilerden oluşmaktadır. Programa 19 farklı ülkeden Rohingya, Filipinler Bangsamoro, Hindistan, Tayland, Endonezya ve diğer kardeş topluluklara mensup 40 genç katılım sağladı. Katılıma gerçekleştirecek olan gençler, Türkiye ile birlikte ABD, Kanada, Avustralya, Japonya ve İsveç gibi ülkelerden gelen, yaşadıkları ülkelerde aktif faaliyet gösteren gençlerden oluşuyor. YTB Başkanı Abdullah Eren daha sonrasında kardeş topluluklarla fotoğraf çekildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title