Haberler

YPG/PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan siviller defnedildi

Güncelleme:

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgeden Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki sivillere yönelik yaptığı havan mermili saldırılarda şehit olan amca ve yeğen, bu yıl satın aldıkları tarlada defnedildi.

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgeden Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki sivillere yönelik yaptığı havan mermili saldırılarda şehit olan amca ve yeğen, bu yıl satın aldıkları tarlada defnedildi.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

Terör örgütü PKK/PYD- Ypg mensuplarınca, Suriye'de işgal altında bulundurdukları bölgeden Mardin'in Kızıltepe ilçesinin Taşlıca ve Otluk kırsal mahallelerine siviller hedef alınarak atılan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu şehit olan Halil Türkoğlu ve yeğeni Bedran Türkoğlu'nun cenazesi yakınları tarafından Mardin Devlet Hastanesinden alınarak, Hamidiye Camisi'ne getirildi.

Şehitlerin cenazesi, kılınan namazın ardından saldırının gerçekleştiği Taşlıca Mahallesi'nde bu yıl satın aldıkları tarlada dualar eşliğinde toprağa verildi.

Saldırıda, bir oğlu şehit olan ve bir oğlu yaralanan anne Fatma Türkoğlu, Kürtçe ağıt yaktı.

"Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin"

Taşlıca Mahallesi Muhtarı Emin Karadeniz, acılarının çok büyük olduğunu, 2 şehitleri ve yaralılarının bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizi defnettik. Köylümüz, akrabamız ve aynı zamanda can yoldaşımızdı. Çok yakın samimi bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin. Çok üzgünüz. Allah'tan rahmet diliyorum, geri kalan hastalara acil şifalar dilerim. Devletimizin yanındayız, hem de arkasındayız. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin."

Kaynak: AA / Güncel

Suriye YPG Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title