Haberler

YPG'li Teröristler Tutuştu! Menbic'te Sokağa İnip Türkiye Karşıtı Gösteri Düzenlediler

Güncelleme:

Türkiye'nin Afrin operasyonundan korkan YPG'liler, ABD'nin izniyle yerleştikleri ilçede paniğe kapıldı. Okul çocuklarını zorla gösteriye getiren teröristler, dükkanları da açtırmadı.

Suriye'de Türkiye'nin Afrin'e operasyonu bekleniyor. Ankara'nın en yetkili ağızdan Afrin'e harekâtın kısa sürede başlayacağını açıklaması, ABD'nin himayesindeki teröristlerde paniğe yol açtı.


OKUL ÇOCUKLARINI ZORLA GÖSTERİYE GETİRDİLER

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'liler, dün üç yıl önce yerleştikleri Menbic'te Türkiye karşıtı bir gösteri düzenledi. YPG yöneticilerinin de yer aldığı gösteride zorla getirilen okul çocukları dikkat çekti.


Teröristlerin ilçede dükkanları açtırmadığı da gelen bilgiler arasında.

ABD'NİN SKANDAL HAREKETİ TEPKİ ÇEKTİ

ABD'nin Türkiye ve Irak sınırlarında 30 bin YPG'liyi görevlendireceğini açıklaması, bölgede deprem etkisi yarattı.

Girişime en sert şekilde tepki gösteren Ankara, halihazırda Suriye sınırına yığınak yapıyor. Irak sınırındaki zırhlı araçlar, batıya kaydırılıyor.

BİRLİKLER HAZIR BEKLİYOR

Afrin operasyonuna katılacak birlikler Hatay ve Kilis'te hazır beklerken, bir yandan da terör hedeflerine top atışları yapılıyor. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Hatay Kırıkhan'daki sınır birliklerinin Afrin'deki terör mevzilerine yoğun top atışıyla dövdüğü görülüyor.

Türkiye'nin sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı'yla IŞİD'liler ve YPG'lilerden temizlediği Cerablus-Azez hattındaki güçler de, operasyon emri bekliyor. Afrin'in doğusunda yer alan Azez, kente hayli yakın bir konumda.

IŞİD ÇIKTI, YPG YERLEŞTİ

ABD'nin başını çektiği koalisyon tarafından yönetilen Menbic operasyonu, 2016 yazında IŞİD teröristlerini ilçeden çıkarırken YPG'li teröristleri de bölgeye yerleştirdi. ABD, Türkiye'ye defalarca YPG'lilerin operasyondan sonra Fırat Nehri'nin doğusuna döneceği yalanını söyledi.

FIRAT KALKANI DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ

Hemen ardından Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekâtı'na girişmesi, bölgedeki dengeleri değiştirdi. Türk askeri ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, Cerablus'tan Suriye'ye girdi. Doğuda Cerablus'tan batıda Azez'e kadar olan hat kontrol edildi, güneydeki El Bab 2017'nin ilk haftalarında teröristlerden geri alındı.

Ankara söz konusu hamlesiyle güney sınırındaki terör koridorunu bölmüş oldu. Halihazırda yalnızca Suriye'nin en kuzeybatı ucundaki Afrin ve çevresinde YPG'liler var ve beklenen operasyon teröristleri bölgeden tamamen çıkaracak.

(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Suriye Afrin Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title