Haberler

Yozgat: Yozgat Tarım İl Müdürlüğü Proje Bekliyor

Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan "Kırsal Kalkınma Projelerini Destekleme" programında Yozgat'tan verilen 2 projeden biri kabul edildi.

Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan "Kırsal Kalkınma Projelerini Destekleme" programında Yozgat'tan verilen 2 projeden biri kabul edildi.

Yozgat Tarım İl Müdürü Sıddık Aktaşçı, Tarım Bakanlığı'nca bu yıl başlatılan yüzde 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Projeleri'ne vatandaşların ilgi göstermediğini belirterek, "Bakanlığımızca 2006 yılında, 81 ilde Kırsal Kalkınma Projelerini Destekleme programı adı altında hibe desteği projesi geliştirildi. Biz, bunu 3 Nisan tarihi itibariyle yoğun bir eğitim çalışmasıyla halkımıza duyurduk. Bire bir işadamlarımızla görüştük. Ancak yeni proje ve uygulama olduğu için vatandaşımız beklediğimiz ilgiyi göstermedi. İlk proje döneminde 2 müracaat olmuştu, bunlardan birisi bakanlığımızca kabul edildi. 340 milyar değerindeki Bakliyat Ambalajlama Projesi desteklenecek ve müteşebbisimiz çalışmalara başladı" diye konuştu.

İkinci dönem müracaatlarının devam ettiğini bugüne kadar 3 kişinin müracaatta bulunduğuna değinen Aktaşçı, "28 Ağustos tarihine kadar müracaatlar kabul edilecek. Destekleme Projesi, 2010 yılına kadar devam edecek. O nedenle halkımızdan Kırsal Kalkınma Projelerini Destekleme programından yararlanmalarını, bulundukları yöreye yatırım yapmalarını istiyoruz. Biz, işadamlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Yozgat'ta üretilen ürünlerin değerlendirilmesi ve pazar oluşturulması, hem çiftçinin kazanması hem de Yozgatlı işadamlarının kazanması amacıyla tekrar yatırım yapmaya davet ediyoruz. Özellikle süt konusunda proje yapılırsa Yozgat'ta hem proje yapan kazanacak hem de üreticilerimiz kazanacak. Bunun dışında bal ile ilgili projeler, hububatın değerlendirilmesi projeleri, ayrıca sulama projeleri. Çiftçimiz yağmurlama sistemi kurarsa bu projenin yüzde 75'i desteklenmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title