Haberler

Yozgat: Yozgat'ta Yerel Yönetimler

Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne Bağlı Saray Belde Belediye Başkanı Kazım Kılıçarslan, Beldenin Sorunlarını Tek Tek Çözümlediklerini Söyledi.

Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne bağlı Saray Belde Belediye Başkanı Kazım Kılıçarslan, beldenin sorunlarını tek tek çözümlediklerini söyledi.

Saray Belde Belediye Başkanı Kazım Kılıçarslan, Saray'ın kurulumunun çok eski yıllara dayandığını ancak belediye olarak çok az bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Saray 1999 yılında belediye oldu. Bu kısa süre içerisinde yaptığımız çalışmalarka köy ile belde arasındaki fark ortaya çıkmaya başlamıştır" dedi.

1999 yılında göreve geldiğini ve ikinci dönem başkanlığa seçildiğini ifade eden Kılıçarslan, "1999 yılında bugüne kadar beldemize 15 km asfalt yol yaptırdık. Kasabamızdan geçen Yozgat çayı üzerine 3 tane köprü yaptık. Beldemizin içme suyu şebekesini tamamlayıp evlerimize su vermeye başladık ve 300 ton kapasiteli bir su deposu yaptık" dedi.

Sosyal ve kültürel yönden de çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Kılıçarslan, "Gençlerimiz için bir futbol sahası, 2 tane dinlenme ve oyun parkı yaptık. Öğrencilerimizin, okullarına rahat gidip gelmeleri için bir öğrenci servis otobüsü aldık. Öğrencilerimiz, Yozgat merkezdeki okullarına bu servisle gidip gelmekteler. Belediye hizmet binamız yoktu, binamızı yaptık. Ağaçlandırma çalışmamız oldu ve 6 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdik" dedi.

Belediye Makine Parkında 1 kepçe, 1 vidanjör, 1 çöp toplama kamyonu, 1 cenaze aracı ile halka hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Kılıçarslan, "Belediye olarak tek ve en büyük sorunumuz kanalizasyondur. Kanalizasyon sorununu çözmek için çalışmalara başladık, proje hazırladık ve iller bankasına gönderdik. İnşallah 2007 yılından itibaren kanalizasyon sorunumuzu çözeceğiz. Beldemize doğalgaz gelmektedir. 2006 yılında doğal gaz konusunda bir çalışma yapılmadı ancak, önümüzdeki yıldan itibaren beldemizde doğal gaz ile ısınma sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

(ÖE-ŞA-ŞA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title