Haberler

Yozgat: Yozgat Keklik Üretim İstasyonu Faaliyete Geçti

Yozgat İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Tarafından Kurulan Yozgat Kınalı Keklik Üretim İstasyonu Faaliyete Geçti.

Yozgat İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kurulan Yozgat Kınalı Keklik Üretim İstasyonu faaliyete geçti.

Yozgat Çalatlı Köyü yakınlarında Vali Hüseyin Önal Hatıra Ormanı içerisinde kurulan keklik üretim istasyonu hakkında bilgi veren Yozgat İl Çevre Orman Müdürü Ali Şimşek, son yıllarda İç Anadolu Bölgesi'nde kınalı keklik neslinde önemli ölçüde azalmalar meydana geldiğini belirtti. Yozgat ve çevresinde kınalık keklik popülasyonunun artması için bu tesisin kurulduğunu belirten Şimşek, "Kahramanmaraş'tan 500 adet damızlık kınalı keklik getirilerek üretim çalışmalarına başladık. Tesisimizde 125 erkek, 375 dişi olmak üzere 500 anaç keklik bulunmaktadır. Bu kekliklerden yılda 18 bin yumurta ve 14 bin canlı civciv üretilmesi hedeflenmektedir. Tesisimizde üretilen keklikler belirli bir olgunluğa eriştikten sonra ilimizdeki belli bölgelerde doğaya bırakılacaktır" şeklinde konuştu.

Tesis kapasitesinin bin 500 anaç keklik alacak şekilde planlandığını ifade eden Şimşek, "Tesisimiz tam kapasite çalıştığı zaman yılda 56 bin yumurta 45 bin de canlı civciv üretilecektir. Kınalı keklik, doğada böcek, kurtlar, larvalar ve karınca yumurtalarıyla beslenmektedir. O nedenle kınalık keklik doğal dengenin korunması açısından çok önemlidir. Yeterli sayıda doğaya bırakılan keklikler hububata büyük zarar veren kımıl böceği ile mücadelede, diğer orman ve meyve zararlıları olan kurtlar ve larvaların zararlarını da önleyecektir. Ayrıca kınalı kekli av hayvanı ve güzel ötmesi nedeniyle sevilen ve kafeslerde beslenen bir hayvandır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title