Haberler

Yozgat Valisi Çakır'dan video konferans ile basın toplantısı

Güncelleme:

Yozgat Valisi Kadir Çakır, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında video konferans ile basın toplantısı düzenleyerek kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yozgat Valisi Kadir Çakır, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında video konferans ile basın toplantısı düzenleyerek kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çakır, özellikle sosyal medyada çok sayıda insanın hiçbir kaide kural olmadan basın mensubu gibi çalıştığını, onun da çok yanlış ve kirli bilgiye neden olduğunu söyledi.

Doğru bilgilin aktarılması yönünde basın mensuplarına büyük görevler düştüğünü anlatan Çakır, Yozgat'ta koronavirüs nedeniyle 2 köyün karantina altında olduğunu belirti.

Koronavirüs vakaları hakkında sayı vermeyen Çakır, "Rakamlar günlük düzenli olarak Sağlık Bakanlığımıza bildirilmektedir. En büyük risk, rehavettir. Bizim durumumuz iyi dersek felaket olur. Ortalamalara göre Yozgat'ın durumu iyi diye rehavete kapılmamamız lazım. Hastanelerimizin durumu iyi, yatan hasta olarak ülke ortalamasının altındayız." dedi.

Çakır, bu süreçte devlet vatandaş işbirliğinin çok önemli olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın da çok dikkatli ve temkinli olması gerekiyor. Bu süreç sadece kendimizi ilgilendiren, değil bütün topumu ilgilendiren bir süreçtir. Bu nedenle herkesin kurallara uyması gerekiyor. 112 çağrı merkezi ve Vefa Sosyal Destek Grubuna 24 bin 539 çağrı gelmiştir. Bunların 12 bin 811'i bilgi alma amaçlı, 2 bin 117 kişi gıda talebinde bulunmuş bin 694 kişi sağlık hizmetlerinden yararlanmak amacıyla aramış, 4 bin 902 kişi maaş çektirmek amacıyla, 45 kişi fatura yatırmış, 271 kişi seyahat izin talebinde bulunmuş, 2 bin 719 kişi ise emniyet ve jandarmaya birimlerine yönlendirilmiştir. Sosyal destek ödemeleri kapsamında 11 bin 111 kişiye biner lira ödeme yapılırken, 6 bin 539 kişi ye de önümüzdeki hafta içerisinde biner lira ödeme yapılacak."

İl genelinde 28 Mart'tan itibaren şehir giriş çıkışlarında 51 bin 416 araç içerisinde 91 bin 403 kişinin kontrol edilip ateşinin ölçüldüğünü aktaran Çakır, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kurallara uymayan 456 kişiye 537 bin 320 lira idari para cezası uygulandığını ifade etti.

Çakır, tarım işçilerinin kente gelmeye başladığını vurgulayarak şunları söyledi:

"İlimiz önemli bir tarım bölgesidir. Şu ana kadar il dışından 400 tarım işçi gelmiştir, bu rakamın 10 bine çıkmasını bekliyoruz. Tarım işçileri için de gerekli bütün tedbirleri alıyoruz. Yurt dışından gelecek olanlar için herhangi bir karantinaya gerek duyulması halinde KYK yurtlarımız hazır vaziyette bekletilmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Medya Koronavirüs Yozgat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title