Haberler

Yozgat Valisi Amir Çiçek, "Duble Yolda Çalışmaları Hızlandırdık"

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat E-88 Karayolu Üzerinde Yapılan Duble Yol Çalışmalarında Yozgat- Çalatlı Arasındaki 14,5 Km Kısmı Özel İdare Tarafından Yapılacağını Söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat E-88 Karayolu üzerinde yapılan duble yol çalışmalarında Yozgat- Çalatlı arasındaki 14,5 km kısmı Özel İdare tarafından yapılacağını söyledi.

Doğuyu batıya bağlayan E-88 Karayolunun Yozgat'tan geçtiğini ve yol üzerinde kısım kısım duble yol çalışmalarının yapıldığını belirten Yozgat Valisi Amir Çiçek, "Yapılan duble yolların bir kısmı hizmete açıldı. Kalan kısımlar ise bu yıl ayrı müteahhitlere verildi. Ankara'dan Yozgat'a doğu bölünmüş yol çalışmaları yapılıyor. Sekili -Yerköy, Yerköy-Yozgat arası bir müteahhide Çalatlı-Sorgun-Saraykent ve Akdağmadeni arasında başka bir müteahhit tarafından yapılacak" dedi.

Bölünmüş yol yapımı konusunda il özel idaresi olarak 10 milyon YTL'nin altına imza atıldığını ifade eden Vali Çiçek, "Karayolları ilimiz Sivas yönünde Yozgat-Çalatlı arasındaki 14,5 km'lik kısmı daha sonraki yıllarda ihaleye verecekti. Biz bölünmüş yolların gecikmemesi ve biran önce tamamlanması için bu kısmın yapımını özel idare olarak yapmayı üstlendik. Bu kısmın yapımı çok zor ancak kazaların en çok yaşandığı bir yerdir. Bu nedenle çalışmalara başladık, inşallah tamamlandığında artık buralarda kaza olmayacak" dedi.

(ÖE-SE-Y) 26.04.2008 17:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title