Haberler

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Çocuk Yuvası ile Özürlüler ve Yaşlılar Bakımevi'ni Ziyaret Etti

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yozgat Çocuk Yuvası ile Yaşlılar ve Özürlüler Bakımevi'ni Ziyaret Etti.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yozgat Çocuk Yuvası ile Yaşlılar ve Özürlüler Bakımevi'ni ziyaret etti.

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından çocuk yuvasına alınan minibüs teslim törenine katılan Vali Amir Çiçek, beraberinde bulunan vali yardımcılarıyla birlikte daha sonra çocuk yuvasını ziyaret ederek, çocuklarla sohbet etti. Yuva ziyaretinden sonra Yaşlılar ve Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne geçen Vali Çiçek, burada yaşlarla da uzun süre sohbet etti. Vali Çiçek, rehabilitasyon merkezinde barınan özürlülerin, hayata bağlanmalarına ve kendilerine güvenmelerini sağlamak amacıyla meşguliyet terapisi olarak uygulanan kilim dokuma ve resim yapma atölyesini gezdi. Kilim dokuyan ve resim yapan özürlülerle yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Çiçek, yaşlı ve özürlülerin hiçbir zaman yalnız olmadığını, devletin her zaman yanında olduğunu söyledi. Çiçek, "Devlet kimsesizlerimizin yanındadır. Ancak bu insanlarımızın ziyaretine halkımızın da gelmesi gerekir. Burada yaşayan vatandaşlarımız, boş zamanlarını değerlendirmek için büyük bir özveri gösteriyor. Bazıları kilim dokuyor, bazıları örgü bazıları ise düşüncelerini resme döküyor" dedi.

Vali Çiçek, özürlüler tarafından yapılan resimler, örgü ve dokunan kilimlerin Sürmeli Festivali'nde sergilemeyi düşündüklerini söyledi.

(ÖE-MSA-Y) 16.06.2008 16:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title