Haberler

Yozgat''tan Kısa Kısa

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ve Samsun Milletvekili Osman Çakır,Dün 8 Milletkvekili İle Birlikte Yozgat'a Geldi.

Dün 8 milletkvekili ile birlikte Yozgat'a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Osman Çakır, Saraykent ilçesinde Belediye Başkanı İdris Ögel'i makamında ziyaret etti.

Çakır, dün geldikleri Yozgat'ta ilçe ziyaretlerinde bulunarak, seçim beyannamesi hakkında sivil toplum kuruluşlarını, vatandaşları ziyaret ederek bilgilendirdiklerini söyledi. Çakır, "9 milletvekili olarak Yozgat'a dün geldik ve tüm ilçeleri dolaşıyoruz, sivil toplum örgütlerini ziyaret edip, ilçe yöneticileriyle de görüşüyoruz. Seçim beyannamemizi anlatıyoruz, aynı zamanda da sorunları dinliyoruz" dedi.

-HAS PARTİ'DEN AKDAĞMADENİ'NE ZİYARET

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, GİK Üyesi Yozgat eski Milletvekili Kazım Arslan, Yozgat İl Başkanı Şahin Kılıçarslan, Teşkilat Başkanı Feramuz Gencer ile birlikte Akdağmadeni ilçe teşkilatını ziyaret edip, İlçe Başkanı Hasan Özdemir ve partililerle görüştü.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Hiç durmuyoruz, her gün bir yerdeyiz. Bu günde Akdağmadeni'ni ziyaret ettik. Esnafımızla sohbet edeceğiz, gençlerimizle görüşeceğiz. Halkın Sesi Partisini sizlerin yaptığı çalışmalara ilave olarak biraz daha fazla duyurma gayreti içerisinde olacağız" dedi.

Eski Milletvekili Arslan ise, HAS Partinin yeni bir siyasi parti olduğunu hatırlatarak, bir taraftan partiyi kurduklarını, bir taraftan da seçimlere hazırlandıklarını söyledi.

HAS Partililer daha sonra ilçe esnafını ziyaret etti.

-MİNİKLERDEN "ÇANAKKALE DESTANI"

Boğazlıyan'da Kaymakam Kemal Bey İlköğretim Okulunun minik öğrencileri sahneledikleri oyun ile tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşının ne tür zorluklarla kazanıldığı anlatmaya çalıştı.

Okul Müdürü Mustafa Duldar, Çanakkale Zaferinin ne tür zorluklarla kazanıldığını anlatarak, vatanı uğruna canını veren ve bu cennet vatanı kurtarırken açlıkla da mücadele ettiğini söylemesi öğrenciler ve velilerin yüreğini burkmaya yettiğini ifade etti. "Öğrencilerimize bu vatanın nasıl kurtarıldığını, o dönemde ki büyüklerimizin sabah ve akşam yemeklerinde neler yediğini ve zaman zaman aç kalarak vatanı savunduklarını anlatmaya çalıştık" diyen Duldar, öğrencilerin de bu zaferin önemini çok daha iyi kavradıklarını anlattı.

Duldar, hazırlanan programda katılımcı öğrenci ve velilerine Çanakkale Destanı sözlü olarak anlatırken, öğrencilerin de sahneye koydukları oyunla destanın önemini hissettirdiklerini sözlerine ekledi.

-SORGUN'DA BİLGİ-KÜLTÜR YARIŞMASI

Sorgun'da liseler arası bilgi-kültür yarışması yapıldı. Belediye Kültür Salonundaki yarışmaya 14 okuldan öğrenciler katıldı.

Liseler kategorisinde; Sorgun Anadolu Lisesi birinci, Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi ikinci, İbni Sina Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Meslek Liseleri kategorisinde; Kız Teknik ve Meslek Lisesi birinci, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ikinci, Osman Çavuş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi üçüncülük elde etti.

Tüm Liselerin katıldığı Kutlu Doğum Haftası Bilgi Yarışmasında normal turda ilk üç sırayı Kız Meslek Lisesi, İbni Sina Anadolu Lisesi ve Türk Telekom Anadolu Lisesi aldı. Yedek sorularda da her üç okul da sorulan beşer yedek soruyu doğru yanıtlayınca, sıralama kura ile belirlendi. Kura sonucunda Kız Meslek Lisesi birinci, İbni Sina Anadolu Lisesi ikinci ve Türk Telekom Anadolu Lisesi de üçüncü sırada yer aldı.

- YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title