Haberler

Yozgat'tan Kısa Kısa

Akdağmadeni Orman İşletme Müdür Vekili Uğur Efe, 1700 Rakımın Üzerindeki Ormanlık Alanlarda, Yağan Karın Etkisiyle Sarıçam Ağaçlarının Zarar Gördüğünü Açıkladı

Akdağmadeni Orman İşletme Müdür Vekili Uğur Efe, Başçatak, Çulhalı ve Bozhüyük İşletme Şeflikleri sorumluluk bölgesindeki 1700 rakımın üzerindeki ormanlık alanlarda, yağan karın etkisiyle sarıçam ağaçlarının zarar gördüğünü açıkladı.

Efe, 'Yer yer orman içerisinde münferit halde görülen kırık ve devrik olayı, bir kısım ormanlık alanda özellikle kuzey yamaçlar ve yüksek mıntıkalarda gruplar halinde tam alanda cereyan etmiştir. Karın ağaçlar üzerinde aşırı baskı oluşturması, sulanması ve ağırlık oluşturduğu sırada rüzgarın da etkisiyle kırılmalar ve devrilmelerin olduğu tahmin edilmektedir' dedi.

Köylülerin yaptığı ihbar üzerine bölgede inceleme yapıp, orman içi yolların ulaşıma açıldığını anlatan Efe, sorumluluk bölgelerindeki ormanlık alanlarda yaklaşık olarak kırılan ve devrilen ağaç miktarının 100 bin metreküp civarında olduğu tahmin ettiklerini anlattı.

Uğur Efe, 'Başçatak köyü hudutlarında olan olağanüstü durum için aynı köy kooperatifi ile üretim işine başlanmış olup, köylülerin kar yağışı ve soğuk altında olağanüstü gayretleri ile çalışmaları İşletme Müdürlüğümüz tarafından takdirle karşılanmıştır. Bu çalışmaların müdürlüğümüz genelinde bir an önce hızlı bir şekilde sonuçlanması ve ağaçların kabuk böceklerinin istilasına uğramaması için Bölge Müdürlüğümüzün de desteği ile İşletme Müdürlüğümüz ve istihsalci köylülerimiz tarafından azami gayret gösterilmektedir' diye konuştu.

- YABAN HAYAT KORUNUYOR

Akdağmadeni ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban ve kanatlı hayvanlar için farklı bölgelere yem bırakıldı.

Akdağmadeni Orman İşletme Müdür Vekili Uğur Efe, ilçede hafta sonundan etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle doğada yem bulamadığı için aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kanatlı ve memeli yaban hayvanları için değişik bölgelere yem bıraktıklarını söyledi.

Kanatlı ve memeli yaban hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu Başçatak, Kadıpınarı gibi sulak alanların yanısıra yol kenarlarına yem bırakıldığını bildiren Uğur Efe, kötü hava şartlarının devam etmesi durumunda doğaya yem bırakma işlemlerinin devam edeceğinin altını çizdi.

Efe, 'Kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde yaban hayatını korumak için yem bırakma çalışması yapıyoruz. Yağışların sürmesi durumunda doğada yaşayan canlıların beslenme sıkıntısı olabileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl aldığımız yemler ile vatandaşlarımızın desteği ile edindiğimiz yemleri doğaya bırakıyoruz. Şu anda yaklaşık bir ton bir yemimiz var. Bu stokumuz yetmediği takdirde yeni yem alımı yapabiliriz' dedi.

- BOĞAZLIYAN'DA ALPARSLAN GÜVEN TAZELEDİ

Boğazlıyan ilçesinde Ziraat Odası Genel Kurul çalışmalarını tamamladı.

Belediye Düğün Salonunda yapılan Genel Kurul toplantısına 57 delege katıldı, seçimlerde İsmet Alparslan ile Hüseyin Demiroğlu'nun listeleri yarıştı.

Seçimde 32 oy toplayan İsmet Alparslan ve listesi yeniden yönetime seçilirken, Hüseyin Demiroğlu 21 oy aldı, 4 oy geçersiz sayıldı.

Ziraat Odası Başkanı ismet Alparslan, 'Burada kazanan çiftçilerimiz olacaktır. Bana oy veren vermeyen herkese teşekkür ederim' dedi.

İsmet Alparslan başkanlığındaki oda yönetiminde, 'Erhan Eroğlu, Faruk Keleş, Sefa Kolat, Ali Çalımlı, Faruk Duman ve Mustafa Yiğitsoy' görev aldı.

(EKİP-SEY-STN) - YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title