Haberler

Yozgat'ta Yenilenen Camiinin Minaresi İş Makinelerine Direndi

Yozgat'ın Yenicami Mahallesi'nde bulunan eski camiyi yıkıp yerine yeni cami yapmak için çalışma başlatan mahalle sakinleri, caminin minaresini yıkmakta zorlandı.

Yozgat'ın Yenicami Mahallesi'nde bulunan eski camiyi yıkıp yerine yeni cami yapmak için çalışma başlatan mahalle sakinleri, caminin minaresini yıkmakta zorlandı. Halatla bağlanıp iş makinesiyle çekilerek yıkılan 25 metre yükseklikteki minare mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Yozgat'ta Yenicami Mahallesinde bulunan Damat Hocazade Camiinin yıkılıp yerine bin 500 kişilik bir cami yapmak için çalışma başlatan mahalle sakinleri, camiyi rahatlıkla yıkıp sıra minareye geldiğinde zorluk yaşadı. Minarenin tepesinden itibaren matkap ve kırıcı yardımıyla çalışan işçilerin çabası yetersiz kalınca devreye iş makineleri girdi. Minarenin üst kısmına bağlanan halat iş makinesiyle çekilmeye çalışırken 3 kez koptu. Sabah başlayan yıkım çalışması akşam saat 21. 00'e kadar sürdü. Minare, kalın bir halat yardımıyla dördüncü denemede yıkılabildi. Bu sırada bazı vatandaşlar minarenin evlerin üzerine düşebileceği endişesini yaşadılar. Olası bir tehlikeye karşı polis cami çevresinde toplanan kalabalığı uzaklaştırdı.

Mahalle sakinlerinden Davut Yıldız, cami yıkımının çok kolay olduğunu, ancak minareye gelince çok zorlandıklarını söyledi. Yıldız, "minareyi çevresindeki evlere zarar vermeden yıkmak için elimizden geleni yaptık. Hiçbir yere zarar vermeden de yıkım gerçekleşti" dedi. Bazı mahalle sakinleri ise minare yıkımının akşam hava karardıktan sonra yapılmasına tepki gösterdiler. - Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title