Haberler

Yozgat'ta Yapılan İyilikler Kutuya Atılacak

Yapılan İyiliklerin Kamuoyuna Duyurulması ve İyiliklerin Yaygınlaştırmak Amacıyla AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun Tarafından Hazırlanan "İyilik Kutuları Projesi" Yozgat'taki Okullarda Uygulamaya Geçiyor.

Yapılan iyiliklerin kamuoyuna duyurulması ve iyiliklerin yaygınlaştırmak amacıyla AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun tarafından hazırlanan "İyilik Kutuları Projesi" Yozgat'taki okullarda uygulamaya geçiyor.

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun'un teklifiyle başlatılan 'okullarda ve resmi kurumlarda iyilik kutusu' Yozgat il merkezindeki okullara yerleştirilmeye başladı. Tüm okullara yerleştirilecek kutulara öğrenciler kendilerine yapılan iyiliği yazıp atacak. Oluşturulacak bir komisyon tarafından en güzel iyiliği yapan kişiye ödül verilecek. Projenin ilk uygulandığı il olan Yozgat'ta hazırlanan 30 iyilik kutusu okullara yerleştirilmeye başlıyor.

Proje ile ilgili konuşan AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, 'iyilik yap denize at' değil iyilik yap herkes görsün döneminin başladığını söyledi. Kötülüklerin örnek olarak gösterilmemesi ve iyilikler ön plana çıkması gerektiğini ifade eden Coşkun, "İnsanların beyni bilgisayar gibidir. İyiyi öğretirseniz iyi olanı örnek alır. Bu projeyi Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik'e teklif ettik. Ayrıca tüm il valilerimize ve milli eğitim müdürlerimize projemizi gönderdik. Bizim öncelikli amacımız projenin okullarda uygulanması. Daha güzel bir gelecek için öğrencilerimizin iyilik ve güzelliklerle yetişmesi. 'İyilik yap denize at' dönemi kapansın, 'İyilik yap cümle alem duysun' dönemi başlasın istiyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, projenin öğrenciler üzerinde çok olumlu etkilerinin olacağını düşündüklerini belirterek, "Şikayet kutuları, müzik kutuları, mücevher kutuları oluyor, neden iyilik kutusu olmasın. Yapılan iyilikler, yapılan güzel işler bu kutulara atılırsa, yöneticiler olarak, yeni yapılacak işlerde bize birer ip ucu verebilir. İnsanlara şikayetler ve kötülükler aşılanmamalı. 'iyilik kutuları' projesi öğrencilerimizi iyilik yapmaya, iyiyi benimsemeye ve iyi olmaya yönlendirecektir. İçersinde iyilik duygusunu sürekli besleyeceği için projenin uygulanması için tüm gayreti sarf ediyoruz. Yozgat pilot bölge olduğu için ilk önce il merkezindeki tüm okullarımıza iyilik kutusu yerleştireceğiz. Haftalık olarak kutular açılacak, ve bize rapor edileceği gibi kamuoyuna da duyurulacak" dedi.

(ÖE-SE-Y) 05.06.2008 17:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title