Haberler

Yozgat'ta Kurbanlık Hayvan Taşıyan Kamyonlara Sıkı Denetim

Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri yaklaşan kurban bayramı öncesi Doğu illerinden Batı illerine yapılan hayvan sevkiyatlarında kamyon ve tırları durdurarak, sevkiyat ile ilgili evrakları denetliyorlar.

Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri yaklaşan kurban bayramı öncesi Doğu illerinden Batı illerine yapılan hayvan sevkiyatlarında kamyon ve tırları durdurarak, sevkiyat ile ilgili evrakları denetliyorlar.

Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Yozgat E-88 Karayolu Yozgat girişi Muslubelen mevkinde jandarma ile birlikte yapılan denetimlerde, kurbanlık hayvan taşıyan kamyonları durdurularak kurbanlık hayvanların sayılarını, veteriner sağlık belgelerini, pasaportlarını ve kulak küpelerini kontrol ediyor.

Yozgat Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü İlker İpek, yaptığı açıklamada hayvanların sevkiyat esnasında sağlıkları açısından güvenli bir şekilde yolculuk etmeleri, sevk edilecek hayvanların il içerisinde ise büyükbaş hayvanlarda pasaport, küçükbaş hayvanlarda nakil belgesi eşliğinde sevklerine izin verdiklerini anlattı.

İl dışındaki herhangi bir pazara kurbanlık sevki yapılacaksa hayvanlarda il, ilçe müdürlüklerince verilmiş olan sağlık raporlarının kontrol edildiğini aktaran İpek,"Sevk aracında veteriner sağlık raporunun olması demek, bu hayvanlar yıl içerisinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından aşıları yapılmış belli bir kontrol dahilinde kurban bayramına hazırlanmış ve sevkiyatları da uygun bulunmuş hayvanlardır. Denetimlerimiz esnasında da belgesiz her hangi bir nakil yakaladığımız zaman idari işlem yapıyoruz. Büyükbaşlarda hayvan başına 548 lira küçükbaşlarda 85 lira, nakliye araç sahiplerine de bin 834 lira idari para cezası uyguluyoruz" dedi.

Sivas'ın Zara ilçesinde yetiştirdiği 12 büyükbaş kurbanlığı İstanbul'a götüren Aydın Yeşilyurt ise "Görevliler hayvanların küpelerini, nereden nereye gittiğini kontrol ediyorlar. Fiyatlar bu yıl iyi Zara'da 3 hayvan sattım, memnunum. Fiyatlar da 10 bin -15 bin lira arasında değişiyor" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title