Haberler

Yozgat'ta Köydes Çalışmaları

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Köylerin Altyapısını Destekleme (Köydes) Projesi ile Yolsuz ve Susuz Köy Kalmayacağını Söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi ile yolsuz ve susuz köy kalmayacağını söyledi.

Valilik Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Vali Çiçek, 2007 yılı KÖYDES programını açıkladı. KÖYDES projesinin amacının susuz veya suyu yetersiz köylerin sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi olduğunu belirten Çiçek, "Amacımız, ilimiz dahilindeki köylerin en az birinci derece öncelikli yolların asfalt kaplaması yapılmasıdır. 2007 yılı içerisinde 1. kat asfalt kaplama da 121 projeyle 450 kilometre yol yapılacaktır. 2. kat asfalt kaplama 79 projede 400 kilometre yol yapılacaktır. Ek programda ise 24 projede 100 kilometre 1. kat asfalt 12 proje ile 50 kilometre 2. kat asfalt yol yapılacak" dedi.

İçme suyunda ise 5 yeni tesis projenin oluşturulduğunu ifade eden Vali Çiçek, "Şebekesi bulunan 150 köyümüzde de şebeke geliştirme ve su artıma çalışmaları yapılacak" diye konuştu.

Yozgat'a KÖYDES projeleri için toplam 28 milyon 719 bin YTL genel bütçeden ödenek ayrıldığına değinen Vali Çiçek, bu ödeneğin 395 yol ve içme suyu projesinde kullanılacağını sözlerine ekledi.

(ÖE-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title