Haberler

Yozgat'ta "Kınalı Kuzular Kına Gecesi"

Sorgun İlçesinde askere gidecek gençlere bürokratlar kına yaktı, pasta kesti, asker harçlığı toplayarak uğurladı.

Sorgun İlçesinde askere gidecek gençlere bürokratlar kına yaktı, pasta kesti, asker harçlığı toplayarak uğurladı.

Sorgun Belediye Düğün salonunda düzenlenen Kınalı Kuzular Kına Gecesi'ne asker adayları davul ve zurna eşliğinde kına havasıyla getirildiler.

Kına gecesinde konuşan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, askerliğin bir vatan borcu, örf ve adetlere göre de kutsal bir görev olduğunu belirtti.

Sorgun'da ilk kez "Kınalı Kuzular Kına Gecesi" düzenlendiğini ifade eden Kılıç, "Askerlerimizi kınalayarak askere yollayacağız. Her yıl askere gidecek olan gençler, sadece halay çekerek askere uğurlanıyordu. Bu yıl hep beraber olalım, birlikte olalım istedik. Bu yıl 600'e yakın askere gidecek gencimiz var. Bunlardan 300 tanesini bu ay yollayacağız, kalan 300'ünü ise Mart ayında aksere göndereceğiz. Şu anda çok duygulu bir ortamda bulunuyorum. Ben askere gidecek gençlerimizin hepsinin hayırlı gidip, hayırlı gelmelerini temenni ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise Anadolu'da 'adanmışlığın sembolü' olarak kabul edilen kına geleneğinin asırlardır sürdüğünü belirterek, "Bizde üç şey için kına yakılır. Asker olacak gençlerimize kına yakılır, 'Vatana kurban olsun diye'. Kurbanlık koçlara kına yakılır 'Allah'a kurban olsun diye'. Bir de gelinlik kızlara kına yakılır 'Eşi ile bir ömür birlikte olsunlar' diye. Her vatan evladı gibi sizlerde bu borcu ödemek için asker olacaksınız. Benim oğlumda sizlerle birlikte askere gidecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua ve tekbirler eşliğinde Kaymakam Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından kınaları yakılan askerler için vatandaşlar 'En büyük asker bizim asker' sloganları attı.

Kınaların yakılmasının ardından asker adayları tarafından pasta kesimi yapıldı. Ardından asker adayları için geceye katılan misafirlerden asker harçlığı toplandı.

Gecenin sonunda ise Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Garnizon Komutanı Murat Demir askere gidecek gençler ile halaylar çekip gönüllerince eğlendiler.

Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney

Yayıncı: İsmail İçer - YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Levent Kılıç Yozgat Sorgun Kınalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title