Haberler

Yozgat'ta İnternet Kafeler Denetlendi

Yozgat'ta internet kafelere baskın yapıldı. İnternet kafelerin denetimleri sırasında küçük yaşta çocuklar görülmesi ise dikkat çekti.

Yozgat Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri ile polisin ortaklaşa düzenlediği internet kafe denetimlerinde yaşları tutmayan onlarca öğrencinin internet salonlarında olması dikkat çekti. Denetimlerde okul saatinde çok sayıda öğrencinin internet kafelerde olduğu ve üzerilerinde nüfus cüzdanlarının olmadığı anlaşıldı.

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, internet kafe işletmecilerine uyarılarda bulunarak, 12 yaşından küçüklerin ancak yanlarında velileriyle internet kafelere girebileceğini söyledi. Anne ve babaları da uyaran Baran, "Çocuklar okul çıkşlarında eve gitmeden internet kafeye gidiyor. Bu çocuklar, annelerine okulda olduklarını söylüyor. Bu sebeple anne babalar, çocuklarının okul çıkışlarında nerelere gittiğine dikkat etmelidir" dedi.

Baran, "Kurallara uymayan internet kafelere bir defaya mahsus uyarılarda bulunduk. Bundan sonraki yapacağımız ilk denetimde aksaklıklar hala devam ederse, para veya kapatma cezaları uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.

(ÖE-YS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title