Haberler

Yozgat'ta Eşini Sakat Bırakan Sanık Hakkındaki Dava

Yozgat'ta geçen yıl 6 çocuk annesi eşini av tüfeğiyle yaralayarak iki bacağının kesilmesine neden olduğu ileri sürülen tutuklu sanık Ahmet Boztaş'ın (38) yargılanmasına devam edildi.

Yozgat'ta geçen yıl 6 çocuk annesi eşini av tüfeğiyle yaralayarak iki bacağının kesilmesine neden olduğu ileri sürülen tutuklu sanık Ahmet Boztaş'ın (38) yargılanmasına devam edildi.

Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Boztaş ile avukatı Tuncay Şener, Ankara GATA'da tedavisi devam eden Arzu Boztaş'ın annesi Zehra ve babası Elvan Cansever, ablası Kısmet Karademir ile bazı yakınları, avukatlar ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukat Evin Konuk, CHP Yozgat Milletvekili adayı Zeynep Kılıçaslan ve Gülhanım Ceylan katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın müdahil olarak katıldığı duruşmada, savcılık mütalaası okundu. Mütalaada sanık Boztaş'a, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 ila 20 yıl arasında hapis cezası verilmesi istendi.

Sanık Boztaş'ın 3 akrabasının tanık olarak dinlendiği duruşmada, tanıklar Boztaş'ın zaman zaman sinir krizleri geçirdiğini, akli dengesinin yerinde olmadığını, eşi Arzu Boztaş tarafından aldatıldığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, Boztaş'ın avukatı Tuncay Şener'in ek süre talep etmesi üzerine duruşmayı 4 Haziran Perşembe gününe erteledi.

Kadın derneklerinden değerlendirmeler

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğin Ankara Temsilcisi Ayşen Kavas, kadın cinayetlerini durdurmak için mücadele verdiklerini ifade ederek, Arzu Boztaş'ın evliliği boyunca şiddet gördüğü kocası tarafından pompalı tüfekle kolları ve bacaklarından vurularak, bacaklarının kesilmesine neden olduğunu ileri sürdü.

Ayşen Kavas, verilen mücadele sonucunda Arzu Boztaş'ın durumuna seyirci kalmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da harekete geçerek, mağdurun hastane masraflarını karşılandığını belirtti.

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukat Evin Konuk da duruşma sonrası yaptığı açıklamada, sanığın 3 şahit daha gösterip, mahkemece dinlendiğini, bunların da çelişkili ifadeler verdiğini savundu. Konuk, "İki gün sonra yapılacak duruşmada artık kararın çıkacağını düşünüyoruz. Cezanın altı sınırı 13, üst sınırı ise 20 yıl. Biz 20 yılla cezalandırılacağını düşünüyoruz. Savcı mütalaasında hafifletici nedenlere yer vermedi. Biz bunu olumlu bir durum olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Duruşmayı izlemek üzere adliyeye gelen Arzu Boztaş'ın ablası Kısmet Karademir de sanığın cezalandırılmasını istediğini, sonuna kadar konunun takipçisi olacağını söyledi.

Yozgat'ın Taşköprü Mahallesi'nde 21 Ekim 2014 tarihinde 14 yıllık evli ve 6 çocuk annesi Arzu Boztaş'ın (28) kocası Ahmet Boztaş tarafından av tüfeğiyle yaralandığı iddia edilmiş, Ankara'da tedavi altına alınan Arzu Boztaş'ın bacakları kesilmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Çağdaş Hukukçular Derneği Ahmet Boztaş Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title