Haberler

Yozgat'ta Ağaçlandırma Seferberliği Törenle Başladı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan Tarafından Başlatılan Ağaçlandırma Seferberliği Yozgat'ta Düzenlenen Törenle Başlatıldı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından başlatılan Ağaçlandırma Seferberliği Yozgat'ta düzenlenen törenle başlatıldı.

Yozgat Danışıklar Tepesinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın İstanbul'dan telekonferans sistemiyle katıldığı törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Sezai Akgün, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, daire müdürleri, vatandaşlar, askerler ve polis öğrenciler katıldı. Törende Yozgat'ta yapılacak ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, 2007 yılı içersinde ağaçlandırma çalışması için 2 bin 600 hektar alanın planlandığını ifade eden Ayyıldız, "İlkbahar aylarında hazırlık ve bir kısım ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır. Ancak biz yöremize uygun olarak genelde sonbahar aylarındaki ağaçlandırmayı tercih ediyoruz. Sonbahar aylarında yapılan ağaçlandırmalarda fidanlar doğaya daha kolay adapte oluyor, kuruma olasılığı çok aza iniyor. 2007 programı dahilinde hazırlıkları tamamlanan sahalarda Kasım ve Aralık ayı içerisinde 3 milyon 776 bin 416 adet ibreli, 684 bin adet yapraklı olmak üzere toplam 4 milyon 460 bin 416 adet fidan dikilecek. İlkbahar aylarında yapılan çalışmalarla birlikte yıl içerisinde 5 milyon fidanı toprakla buluşturmuş olacağız" dedi.

"Ağaçlandırma Seferberliği" çerçevesinde 2008 yılı içerisinde 9 bin 600 hektar alanın ağaçlandırılacağını ifade eden Ayyıldız, "5 yıl içerisinde Yozgat il genelinde 50 bin 600 hektar alanı ağaçlandırılması hedeflenmiştir" dedi.

Daha sonra Yozgat Valisi Amir Çiçek, ağaçlandırmanın önemine dikkat çekerek, Yozgat'ın alanının yüzde 25'in ağaçlandırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayip Erdoğan, İstanbul'dan telekonferans sistemiyle bağlanarak, ağaçlandırma çalışmalarına start verdi.

(ÖE-SE-Y)

02.12.2007 17:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title