Haberler

Yozgat Genç Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Ayhan Çelik:

Ozgat Genç Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Ayhan Çelik, Kurulu Bulunmasına Rağmen Öğrenci Alamayan Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin Yerköy'de Bulunan Hazine Arazisi Üzerinde Kısa Sürede Açılabileceğini Söyledi.

ozgat Genç Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Ayhan Çelik, kurulu bulunmasına rağmen öğrenci alamayan Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin Yerköy'de bulunan hazine arazisi üzerinde kısa sürede açılabileceğini söyledi.

Yozgat Genç Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Çelik, 1994 yılında kurulan Yozgat Ziraat Fakültesinin, binası bulunmadığından dolayı öğrenci alamadığını belirterek, "Ziraat Fakültesi faaliyete geçtiği zaman, nüfusunun yüzde 70'i tarımla uğraşan Yozgat halkına büyük katkı sağlayacaktır" dedi. Ziraat Fakültesinin faaliyetini en iyi şekilde yürütebileceği yerin iklim ve toprak bakımından Yerköy olduğunu dile getiren Çelik, "Yerköy ilçesi alternatif ürünlerin yetiştirilmesinde, modern ve sulu tarımın

yapılmasına el verişli bir yerdir. Burada ayrıca jeotermal enerjinin bulunması ayrıca bir avantajdır. Bu nedenle Ziraat Fakültesi Yerköy'e kurulduğunda öğrencilerde ziraatle iç içe olacaktır" dedi.

Yerköy'de Ziraat Fakültesi'nin kurulması için hazineye ait 5 bin dekar arazinin bulunduğuna dikkat çeken Başkan Çelik, "Yerköy'de hazineye ait 5 dekarlık alan Tarım Bakanlığına tahsis edilmiş ve Hayvancılık Araştırma Enstitüsü olarak kullanıma açılmıştı. Ancak bu araştırma merkezi 2002 yılında kapatılarak, Lalahan Hayvancılık Enstitüsüne bağlanmıştır. Şimdi burada sadece hububat üretilmektedir. Burada bulunan idari bina ve ahırlar da atıl vaziyette bekletilmektedir. Hazineye ait bu arazi ve tesisler

Ziraat Fakültesine tahsis edilerek, fakültenin biran önce faaliyete geçmesi sağlanabilir. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve Valimiz Sayın Amir Çiçek, burada bir inceleme yaparak bilgi edinebilir ve karar verebilirler" dedi.

Ziraat Fakültesinin Yerköy'e açılmasıyla birlikte atıl vaziyetteki tesisler tekrar ekonomiye kazandırılmış olacağını ifade eden Çelik, ayrıca Bozok Üniversitesinin de gelişimine katkı büyük bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

(ÖE-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title