Haberler

Yozgat Esob'dan Kadınlara Girişimcilik Eğitimi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Tarafından Yürütülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Yozgat'ta Düzenlenen Törenle Başladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından yürütülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Yozgat'ta düzenlenen törenle başladı.

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) toplantı salonunda düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, ESOB Başkanı Uğur Bektaş, İl Defterdarı Mustafa Işık, daire müdürleri, banka müdürleri ve kadın girişimciler katıldı. Projenin tanıtımını yapan Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş, Yozgat'ta proje kapsamında 160 kadının müracaat ettiğini söyledi. Yozgat'ın da aralarında bulunduğu 25 ilde uygulanan projede 4 bin 500 kadına eğitim, bin 500 kadına da danışmanlık hizmeti vermeyi hedeflediklerini ifade eden Bektaş, "Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen kadın girişimciliğini destekleme projesi çerçevesinde, Yozgat ve İlçelerinde yaşayan kadınlara girişimcilik eğitimi, küçük işletme sahibi olanlara ise işlerini geliştirme konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek ise Kadınların kendilerini gösterebilmeleri için Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından başlatılan Kadın Girişimciliğini destekleme projesine mutlaka müracaat etmeleri gerektiğini belirterek, "İlimizde kadınların girişimciliğe yönlendirmemiz, onları iş hayıtının içine çekmemiz gerekiyor" dedi.

(ÖE-SE-Y) 13.03.2008 17:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title