Haberler

Yozgat Bozok Üniversitesinde Güvenlik Tedbirleri Artırıldı

Antalya Üniversitesinde Çıkan Olayların Ardında Tüm Üniversitelerde Olduğu Gibi Yozgat Bozok Üniversitesinde de Güvenlik Tedbirleri Artırıldı. Üniversiteye Giren Öğrencilerin Kimlikleri Tek Tek Kontrol Edilirken, Ziyaretçilerde Kontrol Edildikten Sonra Ziyaretçi Kartı ile Kampuse Alınmaya Başladı.

Antalya üniversitesinde çıkan olayların ardında tüm üniversitelerde olduğu gibi Yozgat Bozok Üniversitesinde de güvenlik tedbirleri artırıldı. Üniversiteye giren öğrencilerin kimlikleri tek tek kontrol edilirken, ziyaretçilerde kontrol edildikten sonra ziyaretçi kartı ile kampuse alınmaya başladı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Bozok Üniversitesinin yeni kurulan bir üniversite olmasından dolayı daha önce kendi özel güvenliklerinin bulunmadığını belirterek, "Üniversitemizde güvenlik Jandarma ve Polis yardımı ile sağlanıyordu. Geçtiğimiz ay içerisinde Yaptığımız ihale sonunda üniversitemizde 30 özel güvenlik görevlisi aldık" dedi.

Güvenlik görevlilerinin kampus girişinde, kampus içerisinde, fakülte ve yüksek okul girişlerine hem öğrencilerin, hem üniversiteye gelen yabancıların kimlik kontrollerini yaptığını belirten Prof. Dr. Varinli, "Ayrıca Jandarma ve Emniyetten gerekli desteği alıyoruz. Hem İl Jandarma Komutanımıza hem de il Emniyet Müdürümüze bize verdikleri güvenlik desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitemizde güvenlik açısından her hangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır" dedi.

(ÖE-SE-Y) 14.04.2008 17:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title