Haberler

Yozgat Bozok Üniversitesinde Başörtülü Öğrenciler Derslerine Sorunsuz Giriyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Bozok Üniversitesinde, başörtülü öğrencilerin, derslerine girmesinde bir sıkıntı olmadığını, rahatlıkla derslerine girdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yüksek öğretim kurumlarında başörtüsünün serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliklerini onaylamasının ardından Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri başörtülü olarak derslerine girmeye başladı.

Başörtülü öğrencilerin üniversitelere serbestçe girmesi uygulamasının yürürlüğe girmesiyle Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencilerinin başörtülü olarak derslere girmesinde bir sorun yaşanmadığını belirten, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, "Başörtüsü kanununun Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından YÖK Başkanlığından gelen genelge doğrultusunda, başörtülü öğrencilerimiz serbestçe derslerine girmelerine izin verilmiştir" dedi.

Başörtülü olarak derslerine giren öğrencilerde, derslere girmekte herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, "Başörtülü olarak derslere girmemize hem biz sevindik, hem de diğer başörtüsü takmayan arkadaşlarımız sevindi. Kanundan çok memnunuz" şeklinde konuştular.

(ÖE-SE-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title