Haberler

Yozgat: Boğazlıyan Şeker Fabrikası Pancar Alımlarına Başlıyor

Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ne Yapılan Şeker Fabrikasının, Şeker Sektöründe Dünyanın ve Türkiye'nin En Büyük Yatırımı Olduğunu Söyledi.

Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ne yapılan Şeker Fabrikasının, şeker sektöründe dünyanın ve Türkiye'nin en büyük yatırımı olduğunu söyledi.

Yozgat'ta Şehitlik Anıtı açılış törenine katılan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Özışık, şuanda şeker sanayisinde 124 milyon 500 bin Euro değerinde yatırım yaptıklarını belirtti. Özışık, "14 ay gibi kısa bir sürede fabrikaya başlamış ve bitirmiş olduk. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle ilk olarak pancar alımlarına başlıyoruz. Fabrikamızın resmi açılışını 8 Kasım tarihinde gerçekleştireceğiz" dedi.

Yozgat Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nın pancar alım hinterlant alanını geliştirdiklerini ifade eden Özışık, "Sorgun Şeker Fabrikası'na bağlı Yenifakılı bölgesini tamamen, Şefaatli bölgesinin de yüzde 50'sini olmak üzere 17 köyde 76 bin ton ekim alanı olan yer Boğazlıyan Şeker Fabrikası'na geçmiştir. Yozgat çiftçisi 76 bin ton ek kotaya kavuşmuş oldu. Önümüzdeki yıl 165 bin ton pancar kotasına kavuşacağız" diye konuştu.

Özelleştirmeden dolayı Ilgın, Ereğli ve Bor Şeker Fabrikalarına talip olduklarını dile getiren Özışık, "Biz holdingleşmek için adım adım ilerliyoruz. Bu üç fabrikayı alacak güçteyiz ve almayı düşünüyoruz. Şuanki hedefimiz özelleştirmeye çıktığı an hinterlant alanımızda bulunan Sorgun Şeker Fabrikası'nı almaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title