Haberler

Yozgat: Asker Annesinden Genelkurmay'a Teşekkür

Genelkurmay, vatani görevini yapmakta olan bir askerin Yozgat'ta yalnız yaşayan annesine yeni bir ev yaptırdı.

Zonguldak'ta vatani görevini yaptığı sırada babası ölen, annesi her an yıkılacak bir evde yalnız kalan Çavuş Haydar Coşan, annesinin zor durumda olduğunu belirten bir mektubu Genelkurmay'a göndermesinin ardından, Genelkurmay harekete geçti. Köye gelerek Haydar Coşan'ın annesi Satı Coşan'ın yaşadığı evi gören askerler, aynı evin bahçesine yeni bir ev yapma kararı aldı. Kısa sürede evi tamamlayan ve evi döşeyen askerler, anne Satı Coşan'a teslim etti. Oğlu askerdeyken eşi Hasan Coşan'ı kaybettiğini ve babasının öldüğünü oğlu Haydar'a söylemediklerini ifade eden anne Coşan, "Oğlum babasının öldüğünü izne geldiğinde öğrendi. Eşim öldükten sonra bana bakacak kimse kalmadı. Evimde üzerime yıkılacak durumdaydı. Oğlum Haydar, durumu bir dilekçeyle komutanlarına bildirmiş. Onlarda geldiler evime baktılar ve bana ev yapacaklarını söyleyerek köyden ayrıldılar" dedi.

Daha sonra Kadışehri İlçe Jandarma Komutanlığı'nın tekrar köye geldiğini ve inşaat başlayacaklarını söylediklerini ifade eden Coşan, "Kaymakamlığı'nda yardımıyla evimi kısa sürede tamamladılar. Gelip açılışını yaptılar. Herkesten Allah razı olsun, beni harabe evden kurtardılar. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Televizyonunun bulunmadığını ve evde çok sıkıldığını Kadışehri İlçe Jandarma Komutanı'na bildirdiğini belirten Coşan, "Evimi yaptırdılar komutanlarımdan bir şey isteyemiyorum. Televizyonumu Kadırşehri İlçe Jandarma Komutanımız aldı sağ olsun. Ancak anten olmadığı için televizyonu seyredemiyorum. Evimde sobam yok, kış gelince nasıl ısınırım diye onu düşünüyorum. Mutfak dolabı olmadığı için eşyalarım yerde duruyor" şeklinde konuştu.

Evinin köyde en lüks evlerden biri olduğuna değinen Satı Coşan, "Evimin, salonu, misafir odası, tuvaleti, banyosu ve mutfağı çok güzel oldu. Askerlerimiz 2 çek yat ve halı aldı. Şimdi köyümüzde asker anneleri ve babaları da ev yaptırmak için Genelkurmay'a dilekçe yazıyor. Bana bu evin yapılmasını sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun" ifadesinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title