Haberler

    Youtube'da Büyük Açık: Her Video Silinebiliyordu

    Açık fark edildi ve önlemler alındı.

    Mahmut Saral - -

    Google, birkaç ay önce yeni bir deneysel program duyurmuştu. Vulnerability Research Grants, adından da anlaşılacağı üzere Google servislerinde olabilecek açıkları bulup düzeltmeye ve güvenliği artırmaya yönelikbir program. Tabii ödüllü de bir program.


    İşte bu programa katılanlardan biri de Kamil Hismatullin'di. Kamil, güvenlik programı kapsamında YouTube'u tercih etti ve yaptığı birkaç saatlik çalışmanın ardından YouTube'da istediği videoyu silebildiğini fark etti. Hatta denemek için Justin Bieber'ın bazı videolarını da silmiş, ancak bu videolar geri getirildi tabii.


    Durumu fark eden programcı, hemen Google ile iletişime geçmiş ve Google'dan da kendisine hızlı bir dönüş gerçekleşmiş. Belirlenen güvenlik açığı kapatılmış ve bunun sonucunda da Kamil'e 5 bin dolarlık para ödülü verilmiş.


    Kamil Hismatullin, bu tecrübesini http://kamil.hism.ru/ isimli sitesinde anlattığı gibi bir de videoları nasıl sildiğini gösteren bir video hazırlamış. Eğer pencereyi göremiyorsanız buraya tıklayın.


    Ne diyelim, büyük bir açığı kapatmışa benziyor. Düşünsenize bir de kötü niyetli olduğunu? Öte yandan, 5 bin dolarlık ödül sanki biraz az gibi. Siz ne dersiniz?




    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Google Teknoloji Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    İsmi Lazım Değil:

    Ben olsam çok pis sömürürdüm.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title