Haberler

Yörükler'den Şehitlere Saygı

Muğla’nın Seydikemer İlçesi Seki Mahallesinde düzenlenen geleneksel Beşkaza Yaylaları Kültür Şenliğine yoğun ilgi oldu.

Muğla'nın Seydikemer İlçesi Seki Mahallesinde düzenlenen geleneksel Beşkaza Yaylaları Kültür Şenliğine yoğun ilgi oldu.

Seydikemer Belediyesi Seydikemer ve Fethiye Yörük Türkmen Dernekleri Geleneksel Beşkaza Yaylaları Kültür Şenliği'nde konser iptal edilirken Yörükler kortej yürüyüşünde "Şehitlerimize Allah'tan Rahmet Dileriz" yazılı 20 metrelik afiş taşıdı. Ayrıca korteje katılan genç güreşçiler de ellerinde şehitlerimize saygıyı anlatan "Sahip olmayı istiyorsan; önce ait olmayı bileceksin, Eğer vatan tehlikede ise her şey vatana aittir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır" yazılı pankartlar taşıdı.

Seydikemer ilçesinin Seki mahallesinde Zümrüt Çayırındaki geleneksel Beşkaza yaylaları kültür şenliğindeki korteje Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda Yörük Türkmen Dernekleri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan etkinlikte şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu. Geniş bir alanda Yörük çadırları kurulurken Yörüklerin kullandığı eşyalar sergilendi. Konuklar Yörük çadırlarında ağırlanırken Kortej yürüyüşü de yapıldı. Fethiye Belediyesi mehteran takımı eşliğindeki yürüyüşe Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ün yanı sıra siyasi parti il ve ilçe başkanlarıyla oda başkanları katıldı. Kortej'de şehitlerimize Allah'tan rahmet dileriz yazılı afiş açılırken Yörük Türkmenleri dev Türk bayrağı açarak terörü lanetlediler.

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu yaptığı konuşmada "Aslını unutan neslini unutur" diyerek amaçlarının Yörük kültürünü gençlere ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu bu tür etkinliklerle birlik ve beraberliğin gücünü göstermek olduğunu söyledi. Etkinliğe şenlik diyemediklerini belirterek, şehitler nedeniyle içlerinin buruk olduğunu belirtti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seydikemer Muğla Yerel Haberler

title