Haberler

Yörükler Demre'den Geçti

Antalya’nın Demre ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Yörük Göçü Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya'nın Demre ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Yörük Göçü Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Yörüklerin göçü anında havaya ateş edilen ses fişekleri, develeri ve eşekleri kızdırdı, çoban köpeklerini ise kaçırdı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Demre Belediyesi'nin katkılarıyla Demre Yörükler Derneği tarafından Demre'de ilk defa düzenlenen Yörük Göçü, ilk olarak Polis Merkezi önünden, ilçe merkezine doğru temsili göç yürüyüşü ile başladı. Mehter marşı eşliğinde başlayan temsili Yörük Göçü etkinliğinde; ilçede yaşayan farklı boylardaki Yörükler ile diğer il ve ilçelerden katılan Yörük Dernekleri, kendi geleneklerine uygun konseptleriyle renkli görüntüler oluşturdu.

Ak Parti Milletvekili Adayı Mustafa Köse, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Büyükşehir Demre Hizmet Birimi Koordinatörü Veli Sertbaş, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Demre Yörükler Derneği Başkanı Mustafa Siviş ve muhtarlar öncülüğünde yapılan kortej geçişleri esnasında birbirinden ilginç görüntüler oluştu. Avcılar Atıcılar Derneği üyelerinin göç esnasında av tüfekleriyle ses fişeklerini ateşlemesi, kortejde bulunan deve ve eşekleri sinirlendirdi, sesten korkan bazı çoban köpekleri ise çareyi kaçmakta buldu.

Temsili Göç sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Yörükler ve vatandaşlar alanı hınca hınç doldurdu. Halk oyunları gösterisi ile devam eden şenlikte, Yörüklerin bestelediği türküler de izleyenlere güzel anlar yaşattı. Karnaval havasında gerçekleşen şenliklerde vatandaşlar çalınan hareketli müziklerle meydanda oynayarak doyasıya eğlendi.

Yörük Göçüyle ilgili açıklama yapan Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, "Bugün Demre'de kaybolmakta olan Yörük kültürünün yaşatıldığını gördüm. Bu değerleri gelecek nesillere aktarma anlamında çok güzel organizasyonlar oldu. Bu değerlerin yaşaması ve yaşatılması gerekiyor. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan Demre'de ilk kez düzenlenen Yörük Göçü şenliğinin geleneksel olarak her yıl düzenleneceği bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Demre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title